Poslanici sutra o bezbjednosti

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, biće održana sutra u Banjoj Luci.

Republika Srpska 10.06.2019 | 12:47
Poslanici sutra o bezbjednosti
Taj zakon je u nacrtu usvojen u Narodnoj skupštini RS 18. aprila.

Prethodno će biti razmatrana informacija o stanju bezbjednosti u Srpskoj u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine, a ta tačka bi trebalo da bude zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju bezbjednosti u RS zatražili su poslanici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru u aprilu ove godine te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS je uhapsila Emilija Baldu, Gorana Milanovića i Rodoljuba Gajića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice NS RS je 48 tačaka, među kojima i set zakona za poboljšanje privrednog ambijenta.

Poslanici bi trebalo da razmatraju prijedloge Zakona o podsticajima u privredi, dopune Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS, po hitnom postupku, izmjene Zakona o bankama te Prijedlogu odluke o izradi plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko-Rača, po skraćenom postupku.

Između ostalog, biće riječi o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru; o oružju i municiji; porezu na dobit; društvima za osiguranje; te fiskalnim kasama.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ratko

10.06.2019 11:00

Zasto zatvorena za javnost????

ODGOVORITE
Name

Re

10.06.2019 11:37

Pa da ne cujemo u kolikim smo g..nima!

Name

VALTER

10.06.2019 14:19

Da samo poslanici čuju KO JE UBIO DAVIDA

Name

brecalo

10.06.2019 14:50

O kojoj bezbjednosti ce oni da pricaju jel o lukacevoj miletovoj bisinoj Ljudi policija ispred crkve kao da ce neko crkvu dici u zrak jeste li i politicari bolesni ili blesavi o kojoj bezbjednosti vi pricate i to zatvorena za javnost da bi bolje mogli da ugrozavate narod sotone nanu vam naninu

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.06.2019 16:07

Dragane Lukacu, ko je ubio Davida Dragicevica?!

ODGOVORITE