Barti: Ponosna sam!

Bilo je ovo neverovatno putovanje! Ešli Barti je olstvarila san, osvojila je prvi Grend slem trofej. U finalu Rolan Garosa pobedila je Marketu Vondrušovu sa 6:1, 6:3 posle 72 minuta igre.

Tenis 09.06.2019 | 08:00
Barti: Ponosna sam!
Australijanka je u svim elementima igre bila bolja, nadigrala je mladu Čehinju i od ponedeljka je čeka uspon na drugo mesto na svetskoj rang listi.

Barti, koja je 2014. godine napustila tenis i posvetila se kriketu, srećom se posle nekoliko godina vratila na teren. Ona je posle pobede poručila da je ponosna zbog velike pobede.

"Ostala sam bez teksta, mislim da sam odigrala savršen meč. Ponosna sam na sebe i svoj tim, bile su ovo dve lude nedelje za mene. Hvala svima koji su bili uz mene. Ovo je jedno od najlepših putovanja na kom smo bili u poslednje tri godine i osećam da je početak nečeg novog. Večeras ćemo svi slaviti", poručila je Bartijeva.

Ešli je prva teniserka iz Australije posle Samante Stosur sa Grend slem titulom. Stosurova je 2011. pobedila u Njujorku.

"Sem je ovde igrala dobro ranije, imala je šansu da osvoji trofej. Izuzetno sam ponosna na sve što je una uradila i što sam ja sada učinila, velika je ovo stvar", poručila je šampionka Rolan Garosa.

Vondrušova je svakako bila razočarana zbog poraza. Očekivala je više od svog prvog finala.

"Naravno da sam pomalo tužna jer sam izgubila, Bile u to ipak dve deobre nedelje za mene. Tu mi je porodica, tako da sam jiš impresionirana svim što mi se dogodilo", izjavila je Vondrušova.

Smatra da je protivnica bila daleko bolja.

"Bila je prejaka za mene. Odigrala je sjajan meč. Nije mi dala mnogo prilika, naučila sam veliku lekciju posle svega", kaže češka teniserka.

Rekla je i da ne očajava jer će biti još vekikih mečeva za nju.

"Mnogo mi je ljudi slalo poruke ovih dana, bila sam stalno na češkoj televiziji. Bilo mi je malo neobično. Igrala sam finale, velika je to bila stvar za mene, želim još malo da uđivam u svemu", zaključila je Vondrušova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar