Tim: Imao sam sreće na kraju!

Moglo je da se završi i drugačije! Dominik Tim će drugu sezonu zaredom za veliku titulu u Parizu, popularni Kup musketara, igrati protiv branioca trofeja Rafaela Nadala.

Tenis 08.06.2019 | 19:28
Tim: Imao sam sreće na kraju!
Tim je posle velike borbe u pet setova bio bolji od prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, slavio je sa 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

Austrijanac je veoma zadovoljan izašao pred novinare, a na pitanje da li je bio nezadovoljan zbog prekida meča u petak rekao je da je sa te strane sve bilo u redu.

"Nisam bio nezadovoljan jer sam u svlačionicu otišao sa prednošću od 3:1 u trećem setu. Samo što sam napravio brejk. I uslovi juče su bili veoma, beoma teški. Nikad nisam igrao po takvom vetru. Očekivala se kiša, po meni, odluka da se prekine meč bila je sasvim pristojna. Za mene je to bilo sasvim u redu", rekao je Tim.

Ni sam kaže da ne zna kako je došao do pobede.

"Srećan sam što se sve ovako završilo. Bio je ovo moj prvi meč u pet setova, epski meč. Tako mnogo uspona i padova, kiša, odlazak u svlačionicu, povratak. Nekako sam imao osećaj da vodim u celom meču, imao sam sreću da pobedim na kraju".

Ponovo ga u finalu, u nedelju od 15 časova, očekuje Nadal. Tima su pojedini novinari nazvali "Timinatorom".

"Šta znam, nisam neki poseban ljubitelj nadimaka. To je vaš posao da ih dajete. A što se tiče finala, biće kao i uvek, igrati sa Rafom na ovom terenu, to je uvek veliki izazov, jedan od najvećih mogućih u sportu. Odigrao sam protiv njega veoma dobar meč u Barseloni. Pokušaću da odigram slično i sada mada znam da će ovde biti mnogo teže. Želim da sačuvam ove pozitivne utiske sa meča sa Novakom i da uđem raspoložen u finalni meč ", kaže Tim.

Protiv Đokovića dobio je više od 50 odsto poena kada je Novak izlazio na mrežu.

"Nije mi to bilo u planu igre, ali teško je igrati volej po takvom vetru. Ubacite samo dobar spin, tako da je onom ko želi da odigra volej teže. I posebno na onoj strani gde smo igrali protiv vetra, pokušavao sam da udarim te kratke, ravne slajsove, jer se loptica ne podiže tako lako. To je bila prilično dobra taktika."

Tim kaže da mu neće smetati umor, jer nije igrao previše dugih mečeva, a na pitanje zapto misli da može da pobedi Nadala, rekao je:

"Ne znam jer ga još nisam pobedio ovde. Imao sam neke dobre mečeve sa njim na šljaci, već sam ga pobedio na ovoj podlozi. Važno je opet ući u meč sa verom da mogu da ga pobedim. To je najvažnije. Za mene je veliki san da pobedim, da osvojim ovaj trofej. Istovremeno, u glavi mi je i to da ako se to ne desi sutra, što je lako moguće, jer imam za protivnika jednog od najboljih igrača, biće neki drugi put, jer ne želim na sebe da stavim veliki pritisak", zaključio je Tim.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar