Nadal: Biće nezgodno u finalu!

Rafael Nadal prvi je teniser koji se ove godine plasirao u finale Rolan Garosa nakon pobede nad Rodžerom Federerom sa 3-0 u setovima.

Tenis 07.06.2019 | 22:15
Nadal: Biće nezgodno u finalu!
Nadal u finalu čeka boljeg iz drugog polufinalnog duela između Novaka Đokovića i Dominika Tima koji je u toku dana prekinut zbog kiše.

Đoković je, tradicionalno, bio najveća pretnja Rafaelu Nadalu na šljaci, ali je "Kralj šljake" imao problema i sa Dominikom Timom na ovoj podlozi, pa ga definitivno očekuje naporno finale.

Još pre početka turnira su Đoković i Tim spominjani kao glavni favoriti da okončaju Nadalovu dominaciju u Parizu, gde juri 12. titulu. Nadal je na putu ka finalu izgubio samo jedan set i u sjajnom izdanju čeka boljeg iz duela Đoković - Tim.

"Oba igrača su izuzetno kvalitetna. Pričamo o svetskom broju 1 i svetskom broju 4. Tačno je da je Federer nešto ređe igrao na šljaci poslednjih godina, ali kada god bi igrao znalo se da će biti vrlo neugodan protivnik. I kada "eliminišemo" Federera iz konverzacije, možemo reći da smo Novak, Dominik i ja glavni favoriti za titulu na šljaci. Tako da, ko god se bude plasirao u finale, biće nezgodan protivnik. U ovakvim finalima, protivnik je uvek na visokom nivou i to je pravilo ovog sporta. Zbog toga je ovaj sport još bolji i još interesantniji", poručio je Rafael Nadal.

Nadalov impresivni performans protiv Federera u polufinalnom susretu završen je rezultatom 6:3, 6:4, 6:2 u korist španskog tenisera nad svojim velikim rivalom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar