Poginula dva učenika iz Dalja

Jedna od dvije djevojke koje su zbrinute u novogradiškoj bolnici u životnoj je opasnosti i ljekari se se bore za njen život. Policija je takođe saopštila da su u nesreći koja se dogodila danas na odmorištu Novska, na autoputu A3 Zagreb – Lipovac, život izgubila dva učenika osnovne škole.

Region 07.06.2019 | 13:56
Poginula dva učenika iz Dalja
Na odmorištu Sjever na autoputu A3 između Novske i Okučana kamion je naletio na grupu ljudi. Dvoje ljudi je preminulo. Kako nezvanično prenose mediji, radi se o učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole u Dalju koji su putovali na more u Zadar autobusom te su stali na odmorištu.

Dvije žene, u dobi 25 i 26 godina povrijeđene su u nesreći.

- Primili smo dvije mlađe žene u dvadesetim godinama s teškim tjelesnim povredama i jedna od njih je životno ugrožena - rekao je hirurg dr Vedran Gajski iz novogradiške bolnice.

- Jedna pacijentica je već u prijemu reanimirana, stabilizovano je stanje te su utvrđene teške tjelesne povrede te će po stabilizaciji stanja, pacijentica biti prebačena na odjel neurohirurgije u Slavonskom Brodu. Druga pacijentica je stabilno - rekao je direktor novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej.

Ne zna se još uzrok nesreće, a vozač kamiona je navodno rekao vatrogascima na mjestu nesreće da su mu otkazale kočnice.

Policija je potvrdila da je do nesreće došlo u 9.40 časova, da je poginulo dvoje ljude, a da je dvoje povrijeđenih prevezeno u Novu Gradišku u bolnicu. Uz policiju na terenu su i novogradiški vatrogasci te hitne službe koje pružaju pomoć stradalima.

O saobraćajnoj nesreći izvijestio je i hrvatski autoklub. Navode kako se zbog teške saobraćajne nesreće na autoputu A3 Lipovac-Bregana u smjeru Slovenije, koja se dogodila na parkiralištu kod odmorišta Novska, saobraćaj na toj dionici odvija usporeno. Vozače upozoravaju na pojačan oprez.

Kako prenose mediji, o nesreći se oglasila i ministarka Blaženka Divjak.

- Najdublje saosjećam i izražavam saučešće porodicama nesretno stradalih učenika u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila, a učenicima koji su povrijeđeni želimo brz oporavak. U dogovoru s direktorom škole, krizni tim Ministarstva nauke i obrazovanja za pružanje psihološke podrške upućen je u Osnovnu školu Dalj, kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružila adekvatna pomoć. U kontaktu sam s Ministarstvom unutarnjih poslova i ministrom Božinovićem. Moj tim intenzivno prati situaciju.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zvornik

07.06.2019 14:20

Saučesce porodici.

ODGOVORITE
Name

MM

07.06.2019 19:36

Dobre duse djecije.Posli na more,a zavrsili tako stravicno.Neka ih andjeli cuvaju.Iskreno saucesce porodicama.

Name

Cj

08.06.2019 03:55

O BOZE MILI ZASTITI DJECU OD TAKVOG ZLA DUSE NEDUZNE KOJA TUGA NISTA VISE NI RIJC

ODGOVORITE