RG: Još dvije pobjede do drugog "Nole slema"...

Ali, prvo Dominik. . .  Ako varljivo parisko vreme dozvoli Đoković danas popodne protiv Tima za veliko finale.

Tenis 07.06.2019 | 14:09
RG: Još dvije pobjede do drugog "Nole slema"...
Sada, kada se probio u polufinale Rolan Garosa matematički je nemoguće da Novak Đoković izgubi prvo mesto sve do 5. avgusta pa makar odlučio da se penzioniše. A to znači da će sigurno imati 262. nedelje na čelu ATP karavana. Više od pet kalendarskih godina!

"Ostajanje na prvom mestu i osvajanje grend slemova je ono što me tera dalje. Što me tera da igram ovu igru koju i dalje volim i da se takmičim sa najboljima. Lepo je igrati za istoriju", objasnio je Nole ono što ga vuče na napred.

A ono što ga sada takođe vuče napred je podatak da je pred novim "Nole slemom", čudesnim uspehom koji je ostvario pre tri godine kada je u istom momentu bio šampion sva četiri grend slema! Nakon duže krize koja je tačno pre godinu dana, tada se činilo dostigla vrhunac pošto ga je praktično anonimni Italijan Marko Čekinato zaustavio u četvrtfinalu usledio je neverovatan preokret. Prvo finale Kvinsa, pa osvajanje Vimbldona, mučenog Sinsinatija čime je zaokružio prvi u istoriji "Zlatni masters", pa US Open, finala u Parizu i Londonu, te na kraju i Australija open ove godine. U seriji je od čak 26 grend slem pobeda i krug je spreman da se zatvori, ali za to mu je potrebno još dva. Čini se najteža koraka. Kako i treba da bude!

Prvi je zakazan za danas kada bi trebalo - ako parisko vreme dozvoli - da se sastane sa Dominikom Timom, prošlogofišnjim finalistom i po mnogima, nakon Nadala i Noleta najboljim igračem na šljaci. Iako nije osvajao grend slemove Austrijanac ima mnogo iskustva igranja na "velikoj sceni" te neće imati taj problem koji ima većina mlađih tensiera kada pred nekoliko hiljada navijača (tačnije čak 15.000) stanu nasred ogromnog terena stadiona "Filip Šatrije".

Faktor vremena, to jest vremenskih prilika imaće znatan uticaj i veliko je pitanje da li će uošte dozvoliti odražavanje svih današnjih mečeva. Ako i kiša "zakaže" tu su naleti vetra koji prave čudo na terenu podižući crvenu prašinu. Ko se tu bolje snađe, biće u velikoj prednosti.

Ovo će im biti deveto odmeravanje, Novak vodi sa 6-2 i slavio je nakon dva taj-brejka na poslednjem koje je nedavno održano na šljaci Madrida. Dve Domijeve pobede su došle u vreme najžešće krize našeg asa, pre dve godine baš na Rolan Garosu i prošle sezone u Monte Karlu.

Kada se sve podvuče, jasno je da će praktično sve zavisiti od Noleta koji još nije imao ozbiljniji test u Parizu iako je zabeležio pet pobeda. Ali sve su stigle lagano bez izgubljenog seta, što je jedini kojem je opd četiri najbolja pošlo za rukom. Dakle, ako Đoković zaigra kako treba, videćemo ga u finalu i to, verujemo opet nakon tri seta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar