RG: Čengu i Evertovoj uručena priznanja!

Pobedniku Rolan Garosa iz 1989. godine, Amerikancu Majklu Čengu i sedmostrukoj šampionki Kris Evert, uručena su priznanja na Rolan Garosu.

Tenis 07.06.2019 | 16:41
RG: Čengu i Evertovoj uručena priznanja!
Evertova je pre tačno 40 godina osvojila svoj treći trofej u Parizu i ovo je bio povod da se svi prisete sjajnih momenata iz njene karijere.

Plaketa "Prestiž" dodeljena joj je po završetku meča između Anastasije Anisimove i Simone Halep.

Isto priznanje dodeljeno je i Majklu Čengu i to neposredno po završetku meča između Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva.

Nagrade su u oba slučaja uručili predsednik Teniske federacija Francuske Bernar Gvidičeli i direktor Rolan Garosa Gi Forže.

Čeng je 1989. godine u uzbudljivom finalu protiv Stefana Edberga slavio sa 3:2 i tako postao najmlađi Grend slem šampion u muškom tenisu.

"Sjajno je ponovo biti na ovom mestu posle 30 godina. Dolazim često, što kao igrač na turniru legendi, što kao trener i uvek mi je ovde prijatno.Ta pobeda je imala velikog značaja za mene i moju karijeru. Da nisam tada pobedio, ne verujem da bi posle toga išlo sve kako je bilo", rekao je Čeng, koji je poručio svima i da nikad ne treba odustajati u tenisu, čak i kada ste u zaostatku i kad gubite.

Osim toga, Amerikanac je igrao u u finalu 1995. kada je izgubio od Tomasa Mustera.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar