LN: Orlovi bez ambicija u Otavi, opet bez najboljih!

Selektor Nikola Grbić put Kanade opet poveo podmlađeni tim bez prvih zvezda. Samo četvorica odbojkaša sa Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj prošle godine.

Ostali sportovi 07.06.2019 | 12:53
LN: Orlovi bez ambicija u Otavi, opet bez najboljih!
Posle prvog vikenda Lige nacija u Novom Sadu jasno je bilo da je odbojkašima Srbije ovo takmičenje u drugom planu, da je cilj ovog leta kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Ne napada se plasman na F6 u SAD, želi se šansa dati mlađim snagama. Selektor Orlova Nikola Grbić i za drugi vikend u Otavi odmora najbolje i najiskusnije reprezentativce.

U odnosu na prva tri meča Lige nacija u Novom Sadu kada je osvojen samo bod (tri poraza) umesto Mirana Kujundžića i Stefana Kovačevića priliku će dobiti odbojkaši Crvene zvezde Danilo Pavlović i Nemanja Mašulović (ove nedelje prešao u šampiona Srbije Vojvodinu). Nema još Aleksandra Atanasijevića, Uroša Kovačevića, Srećka Lisinca, Marka Podraščanina, Marka Ivovića... U odnosu na Svetsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj tu su samo četvorica – primač servisa Milan Katić, libero Neven Majstorović i srednji blokeri Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić.

„Ne gledamo ko su nam protivnici, gledamo samo nas. Moramo da se upoznamo među sobom. Neki po prvi put igraju zajedno, nije jednostavno. Imamo dvojicu novih igrača u Kanadi i oni će dobiti priliku. Nemačka je za nas tradicionalno neugodan rival. Ideja je da se uigramo i probamo da budemo bolji nego prvog vikenda u Novom Sadu“, rekao je selektor Nikola Grbić.

Prvi rival u petak u Otavi našim odbojkašima je Nemačka. Panceri su daleko od svetskog vrha, ali je pitanje u ovom sastavu koliko može Srbija. Nemci poslednjih godina imaju bolji skor od naše reprezentacije. Posebno je bolan bio poraz u polufinalu Evropskog prvenstva pre dve godine posle drame u pet setova. Od poslednjih pet susreta, Orlovi su dobili samo jedan i to prošle godine u premijernom izdanju Lige nacija kada je bilo 3:1.

SASTAV SRBIJE DRUGOG VIKENDA U OTAVI

TEHNIČARI: Andrija Vilimanović (ACH Ljubljana) i Vuk Todorović (Vojvodina)

KOREKTORI: Dušan Petković (Sora) i Božidar Vučićević (Vojvodina)

SREDNJI BLOKERI: Petar Krsmanović (Gazprom Jugra), Aleksandar Okolić (PAOK), Stevan Simić (Vojvodina) i Nemanja Mašulović (Vojvodina)

PRIMAČI SERVISA: Lazar Ćirović (Padova), Milan Katić (Belhatov), Danilo Pavlović (Crvena zvezda) i David Mehić (Vojvodina)

LIBERA: Neven Majstorović (Krajova) i Nikola Peković (Partizan)

Nemačku sa klupe predvodi legenda svetske odbojke, Italijan Andrea Đani, koji će naredne sezone da predvodi Modenu. Najbolji rezultat poslednjih godina bilo je srebro na EP 2017. godine. Prvog vikenda osvojena su samo dva boda posle pobede nad Kinom 3:2. Doživljena su dva ubedljiva poraza od Irana i Italije bez osvojenog seta.

I ovaj vikend reprezentacije će igrati u „šarenom“ sastavu. Derbi dana igraju SAD i Italija. Azuri su u Rusiju otputovali bez najboljih igrača Ivana Zajceva, Osmanija Huantorene, Filipa Lance... U Ufi kao i prvog vikenda Italijane će da predvodi tehničar Trentina Simone Đaneli. Međutim, ni Amerikanci neće biti kompletni.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni putnici, a na F6 plasiraće se i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda. Titulu od prošle godine brani Rusija.



Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar