RG: Da li će kiša pokvariti spektakularan dan?

Petak je dan rezervisan za polufinala u muškoj i ženskoj konkurenciji na Rolan Garosu i ako pogledate na žreb videćete da nas očekuje pravi spektakl.

Tenis 07.06.2019 | 10:21
RG: Da li će kiša pokvariti spektakularan dan?
Sve kreće od dama koje će prve na teren u terminima od 11 časova. Sastaju se Ešli Barti i Amanda Anisimova i Džoana Konta i Marketa Vondrušova.

Ukoliko kiša ne bude padala, a postoje naznake da bi mogla u prepodnevnim časovima, one će na teren izaći u 11 časova i mečeve bi trebalo da završe do 13h.

Ova dva meča igraju se na terenu "Suzan Lenglen" i "Simon Matje", što znači da je glavni "Filip Šatrije" rezervisan za muška polufinala u kojima se sastaju Rafael Nadal i Rodžer Federer, odnosno Novak Đoković i Dominik Tim.

E, tada kreće spektakl. Španac i Švajcarac odigraće 39. međusobni duel, a s obzirom da obojica igraju vrhunski tenis, navijače i gledaoce pored malih ekrana očekuje sjajan tenis.

Nadal vodi sa 23:15 u duelima i favorit je protiv Federera, međutim Rodžer je pokazao veoma zavidan nivo tenisa, pogotovo u četvrtfinalu u kojem je savladao sunarodnika Stena Vavrinku.

"Kralja šljake" do sada nije imao ozbiljnu prepreke, protivnike je dobijao rutinski i ovo će mu biti prvi pravi test u Parizu. Uzbuđenje je veliko pred ovaj meč i nadamo se da će opravdati očekivanja.

A, posle njih sledi, nama, najzanimljiviji meč dana – najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se sa Dominikom Timom. Njihov meč bi trebalo da krene oko 15 časova, ali sve zavisi od duela Rodžera i Rafe.

Đokovića očekuje ubedljivo najteži ispit na ovogodišnjem izdanju i mnogima su šanse za prolaz u finale 50:50. Tim igra sjajan tenis, šljaka mu je omiljena podloga i mogao bi da ugrozi prvi reket sveta.

Novak i Dominik nisu imali dan odmora, kao Rodžer i Rafa (koji su imali dva), ali su obojica brzo završili mečeve u četvrtak i sveži dočekuju polufinale. Jedini protivnik teniserima može biti kiša.

Prognoza u Parizu je takva da se očekuju padavine u prepodnevnim časovima. Kiša neće padati poslepodne, ali... Videćemo...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar