LŠ F4: Šok u Hanoveru!

Srpski trio iz Fradija izbacio Jug, Mandić i Filipović silni pod kapicom Pro reka.  U polufinale završnog turnira prošli i Barseloneta i Olimpijakos.

Ostali sportovi 06.06.2019 | 23:16
LŠ F4: Šok u Hanoveru!
Nema para u klupskom vaterpolu, pa nema ni srpskih klubova u završnici Lige šampiona. Ali zato su tu srpski vaterpolisti da nažalost kao legionari pronose slavu ovdašnje škole. Slobodan Nikić, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović, Dušan Mandić i Filip Filipović – kvintet Srba u polufinalu elitnog evropskog takmičenja – epilog je uvodnih mečeva na Završnom turniru uz Hanoveru.

Nikić, Jakšić i Mitrović su pomogli Ferencvarošu da savlada Jug sa 10:9, iako je hrvatski velikan poslednju deonicu dobio sa 3:0. Ali je u prvom poluvremenu primio čak osam golova i posle toga nije bilo povratka. Mitrović je iz dva udarca dva puta tresao mrežu Juga, u listu strelaca se jednom upisao i Jakšić, pa je Fradi, koji je u svojoj grupi bio četvrti, izbacio najbolje plasirani tim druge grupe i jednog od glavnih favorita za evropsku titulu. Jug će ipak ostati na četiri trofeja.

Slavlje dakle za srpski trio iz Mađarske, a slave i Mandić i Filipović koji su bili još efikasniji pod kapicom Pro Reka. Italijanski gigant je deklasirao domaći Hanover sa 14:8, Mandić je bio ubitačan sa tri gola, Filipović je stao na dva.

Kraj u prvom meču – bar kad je borba za trofej u pitanju - doživeli su Radomir Drašović i Dejan Lazović, koji nisu uspeli da pomognu italijanskom Sport Menadžmentu da stane na put raspucanoj Barseloneti – 12:7 za Špance.

U poslednjem meču četvrtfinala aktuelni vladar Starog kontinenta Olimpijakos otpisao je trećeg predstavnika Italije u Hanoveru. Breša je opasno povukla pred kraj, ali je uspela samo da ublaži poraz na 7:8.

Olimpijakos će u borbi za polufinale udariti na Pro Reko, Ferencvaroš ide na Barselonetu.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA

Jug - Ferencvaroš 9:10
Barseloneta – Sport Menadžment 12:7
Pro Reko – Hanover 14:8
Olimpijakos – Breša 8:7

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar