RG - Novak plete: Klot-frket stilom do finala!

Novak Đoković je bio sjajno raspoložen posle pobede nad Aleksanderom Zverevom u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Tenis 06.06.2019 | 20:45
RG - Novak plete: Klot-frket stilom do finala!
Najbolji teniser sveta još nije ispustio set na turniru, a Nemca je pobedio sa 7:5, 6:2, 6:2 posle 129 minuta igre i sa velikim samopouzdanjem ulazi u polufinale.

Tamo će u petak kao drugi meč dana na terenu "Filip Šatrtije" igrati protiv četvrtog tenisera sveta, Dominika Tima koji je pobedio Rusa Karena Hačanova sa 6:2, 6:4, 6:2. Program od 12.50 otvaraju Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Novaka su na konferenciji za medije podsetili na skori povratak Endija Marija na teren i pitali da li ćwe to značiti da će Novak, Rodžer, Rafa i Endi ponovi igrati tenis kao što su nekada svirali Bitlsi.

"Možda tako i bude, ja inače malo zavidim muzičarima na tako dugoj karijeri. Oni su mi inspiracija da imam dugu karijeru. Šalu na stranu, stvarno mi je drago da vidim Endija koji ipak ima posebno mesto u mojoj karijeri kao prijatelj i kao rival. Drago mi je da se vraća i da je zdrav, mislim da je dovoljno spreman da igra dubl, nadamo se i singl uskoro. Mnogo se napatio i mi kao sportisti možemo da ga razumemo i da saosećamo sa tim kroz šta je morao da prolazi, pogotovo kada je morao da prođe kroz operaciju nekoliko puta. Posle toga povratak terenu ceniš mnogo više i zahvalan si za sve. Verujem da je i njemu poseban i uzbudljiv osećaj da se vrati. Naročito što će to biti u njegovoj zemlji na travi", izjavio je Novak.

Kada je reč o Timu, kao članu velike četvorke možda ubuduće, Novak kaže da ne zna da li će se to dogoditi.

"Nas četvorica smo imali jednu eru, da li će nam se priključiti Dominik Tim... Sad igra dobro i beleži vrhunske rezultate na Grend slemovima, ali videćemo. Ima potencijal, igra izuzetno dobro naročito na šljaci, osvojio je i Indijan Vels i pokazao da može da igra i na drugim podlogama, pobedio je i Nadala u dva seta u Barseloni, to su sve rezultati koji su za pohvalu. Svestan sam da igram protiv jednog od najboljih igrača na svetu u polufinalu. Dobro je za turnir i publiku imati četiri najbolja na svetu u polufinalu jednog od najvećih turnira na svetu, i to dovoljno govori o našem i o kvalitetu turnira i svemu onom što se dešava. Očekuje nas uzbudljiv dan", ubeđen je prvi teniser sveta.

Svestan je Đoković kakav ga posao čeka. Nedavno u Madridu pobedio je Tima posle dva taj-brejka.

"Bio je tesan meč u Madridu, dva taj-brejka, ali na većoj nadmorskoj visini, lopta je odskakala visoko i usred dana po suncu, a u petak bi trebalo da bude kišovito – to će uticati i na stanje terena, biće malo vlažniji i 'teži', što bi meni odgovaralo u suštini jer on igra sa dosta spina i odskače mu lopta. Moram da budem spreman na sve, u izvrsnoj je formi, trenirao sam sa njim pred turnir. Ima idealnu igru za šljaku, napredovao je u bekhendu i kretanju, a servis i forhend su mu odlični. Dosta koristi kik servis, to je radio i pre u našim mečevima. Igrali smo dvaput ovde na Suzan Lenglenu, radujem se što sada igramo na Šatrijeu jer mi taj teren više odgovara", dodao je Đoković.

Čini se da u meču sa teniserom iz Nemačke nije pokazivao emocije kada se to očekivalo. Naročito u momentima krize.

"Zavisi od trenutka, kako osećam, tako i uradim. Želeo sam da sačuvam svu moguću energiju za ono što predstoji. Kada sam završio meč, osetio sam se zadovoljno, ali i rasterećeno. Nisam imao potrebu da slavim previše. Nema pravila kod mene, nekad emocija dođe sama od sebe posle dobijenog bitnog poena, nekad ne", kaže svetski broj jedan.

I nešto sasvim novo, Đoković je našao način kako da se opusti. Konačno je naučio šta su "klot i frket", dok je u sredu padala kiša, pridružio se supruzi Jeleni u pletenju.

"Moja majka voli da plete i isplela je popke, kape i šalove za decu, pa je tu strast prenela na moju ženu. Ja sam malo tu krenuo, dobro je za nerve. Možda ću sutra na terenu igrati u stilu klot-frket. Između gemova, mmm. Ili na brejk lopti, vadim iz džepa", nasmejao se srpski teniser na kraju obraćanja medijima.

Komentari / 0

Ostavite komentar