RG: Tinejdžerka eliminisala šampionku!

Amanda Anisimova, osamnaestogodišnjakinja iz SAD, plasirala se u polufinale Rolan Garosa, pošto je u dva seta (6:2, 6:4) pobedila Simonu Halep.  Halep sišla sa trona, nova zvezda je rođena! Amerikanka ruskog porekla Amanda Anisimova ostvarila je najveći uspeh u karijeri, plasmanom u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Tenis 06.06.2019 | 13:48
RG: Tinejdžerka eliminisala šampionku!
Mlada Amerikanka za samo 70 minuta uspela je da eliminiše treću teniserku sveta i aktuelnu šampionku Otvorenog prvenstva Francuske.

Anisimova, koja je 51. teniserka sveta, napravila je najveći uspeh u karijeri i u borbi za veliko finale igraće protiv Australijanke Ešli Barti, koja je savladala Medison Kiz.

Amerikanka, rođena 2001. godine, odigrala je fantastičan meč i rumunska teniserka nije imala nikakve šanse. Čistila je linije Anisimova i zasluženo se našla u polufinalu.

Prvi set dobila je rezultatom 6:2, a u drugom je povela sa 4:1. Međutim, tada je Halep uspela da se vrati i izjednači na 4:4. Naredni gem dobila je tinejdžerka, što je značilo da će Halep servirati za ostanak u meču.

U toj nameri nije uspela, pošto je na meč lopti Anisimova pogodila bekhend paralelu i tako ostvarila najveći uspeh u karijeri. U drugom polufinalu igraju Džoana Konta i Marketa Vondrušova.

Sledeći na "Filip Šatrije" izlaze Novak Đoković i Aleksandar Zverev. Njihov meč na programu je oko 14.30.

Rolan Garos će u subotu dobiti novu šampionku!

Simona Halep, koja je prošle godine u Parizu osvojila prvu grend slem titulu, ovog puta je eliminisana već u četvrtfinalu.

Sa trona ju je skinula 17-godišnja Amanda Anisimova, pobedom u dva seta - 6:2, 6:4!

Za Amerikanku ruskog porekla to je najveći uspeh u karijeri, što i nije iznenađenje ako se zna da je prethodno nastupila na samo tri grend slem turnira. Debitovala je 2017. na Rolan Garosu, kada je ispala u prvom kolu, kao i letos na US openu.

Ipak, već na ovogodišnjem Australijan openu je nagovestila velike mogućnosti plasmanom u osminu finala. Nakon tri pobede rezultatom 2:0, nije uspela da prođe i buduću finalistkinju, Petru Kvitovu.

U četvrtak je protiv 10 godina starije Rumunke ključni korak napravila uzastopnim brejkovima u šestom i osmom gemu prvog seta.

Time je povela 1:0 i učvrstila samopouzdanje, koje je došlo do izražaja kada je posle vođstva od 3:0 i 4:1 u drugom setu izgubila prednost brejka.

Halep je izjednačila na 4:4, nakon čega su odigrana dva uzbudljiva gema i oba su pripala novoj zvezdi ženskog tenisa!

Anisimovu, koja je u Pariz došla kao 51. na WTA listi, u polufinalu čeka snažna Australijanka Ešli Barti (8. nosilac).

Ona je bila relativno ubedljiva u duelu sa Medison Kiz iz SAD (14) - 6:3, 7:5.

Prvi polufinalni par još u utorak su formirale Britanka Džoana Konta (26) i Čehinja Marketa Vondrušova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar