RG - najava: Parisko sunce sija poslije kiše!

Vreme je za Novaka i Sašu! Pošto je jučerašnji dan otkazan u potpunosti danas prepun program na Rolan Garosu.  Simona Halep grabi ka novom trofeju na Rolan Garosu! Rumunka u četvrtfinalu igra protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira, Amande Anisimove.

Tenis 06.06.2019 | 11:53
RG - najava: Parisko sunce sija poslije kiše!
Kiša koja je juče lila kao iz kabla uslovila je odlaganje celokupnog programa na Rolan Garosu i premeštanje za danas. A to znači da su pred nama "jučerašnji", poslednji okršaji četvrtfinala u singlu u obe konkurencije: Simona Halep - Amanda Anisimova, Medison Kiz - Ešli Barti, i Dominik Tim - Karen Hačanov i, ono što nas najviše zanima, Novak Đoković - Aleksander Zverev.

Uslovi koji ih danas dočekuju na pariskom teniskom kompleksu pogoduju više našem asu koji se ne oslanja na snagu, nego finese. A pošto je podloga vlažna i teška, naročito nakon jučerašnjeg "potopa", jasno je da mu dajemo još veću prednost nego što bi bilo da su uslovi normalni.

Naravno, Saša nije neka naivčina koja ništa ne zna, već vrhunski atleta sa već zavidnom karijerom, pa će i igru prilagoditi datim uslovima. Trenutno je 2-2 u međusobnim obračunima, ali treba imati na umu da je naš as do polovine prošle sezone imao velikih problema prvo sa povredom, pa sa formom, kada je i izgubio ta dva susreta.

U sličnoj situaciji kao Novak tada proteklih meseci je bio i ovaj Nemac ruskog porekla, pošto je nedavno nepromišljeno dao otkaz menadžeru Patrisiju Epiju i usput ga tužio za prevaru, a da nije bio upoznat sa konsekvencama tog ishitrenog poteza. A konsekvence su to što nije smeo nikog da unajmi da mu pomogne oko "menadžerskih" poslova, te je sve morao sam. A to znači da odgovara na nekoliko stotine i-mejlova i raznih poruka i poziva dnevno, određuje marketinšku strategiju, dogovara kontakte sa sponzorima, pojačava svoj brend, to jest ime itd. Paklen i dosadan posao koji ga je koštao mnogo briga i vremena, te je mnogo manje trenirao. To se odslikalo na stanje na terenu gde je, praktično do Rolan Garosa u poslednje vreme izgledao zaista loše.

Kda je u pitanju Saša Zverev treba imati na umu da je od poslednjih devet susreta koje je igra na pariskom grend slemu je otišlo u pet setova, tako je i ove godine u dva navrata, u prvom i trećem kolu protiv Australijanca Džona Milmana i Srbina Dušana Lajovića slavio nakon odlučujućeg seta. To ne samo da gpvpri o njkegovoj možda slabijoj formi, nego pre svega o šampionskoj želji za pobedom koja ga gura napred. Budućnost je svakako pred njim, ali ne i na ovom Rolan Garosu.

Može se očekivati da otkine najviše jedan set našem asu, ali više od toga teško. Naravno, sve je moguće, ali prognoze govore ovako.

Drugo jučerašnje, to jest današnje muško četvrtfinale igraju Dominik Tim i Karen Hačanov, što je šou za sebe. I ovde treba obratiti pažnju na današnje uslove na terenu, koji svakako više pogoduju Austtrijancu, inače prošlogodišnjem finalisti. Do sad su njih dvojica igrala samo jednom, i to prošle godine kada je Rus gazio na mastresu u Parizu, te je u polufinalu prvo samleo Tima, da bi u finalu nadjačao i umornog Đokovića, što mu je i najveći uspeh u karijeri.

Ovaj susret bi mogao biti daleko uzbudljiviji od Đoković - Zverev, pošto su u pitanju igrači sličnog kvaliteta i sličnog teniskog stila koji se dosta oslanja na snagu, posebno kada je u pitanju Hačanov. Treba probati sa 4+ setova i da će biti taj-brejka. Favorit je Tim.

Simona Halep grabi ka novom trofeju na Rolan Garosu. Rumunka u četvrtfinalu igra protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira, Amande Anisimove.

Kiša koja je juče lila kao iz kabla uslovila je odlaganje celokupnog programa na Rolan Garosu i premeštanje za danas. A to znači da su pred nama "jučerašnji", poslednji okršaji četvrtfinala u singlu u obe konkurencije: Simona Halep - Amanda Anisimova, Medison Kiz - Ešli Barti, i Dominik Tim - Karen Hačanov i, ono što nas najviše zanima,Novak Đoković - Aleksander Zverev.

Dlanom o dlan i Simona Halep je preskočila osminu finala Rolan Garosa. Poljakinja, OIga Svjatek mogla je samo nemo da posmatra fantastičnu igru rumunske teniserke, koja je čitav posao završila za samo 45 minuta, pritom prepustivši rivalki samo jedan gem. Impresivna je bila i protiv Lesije Curenko, protiv koje se na terenu zadržala samo 11 minuta duže.

Videćemo da li ćemo isti scenario videti ovog popodneva na terenu „Filip Šatrije“. Preko puta će je sačekati Amanda Anisimova, tek 51. na WTA listi, ali to nikako ne bi smelo da zavara Simonu Halep. Naime, američka teniserka je uspela da do četvrtfinala dođe ne izgubivši nijedan set, što je podatak za svako poštovanje. Na drugom koraku je bez ikakvih problema izbacila Arinu Sabalenku sa 2:0 u setovima.

Dve igračice se ranije nisu međusobno sastajale, pa će biti zanimljivo videti ko će se danas bolje snaći na pariskoj šljaci. Amandi Anisimovoj generalno najviše leži upravo ova podloga, pa Simoni Halep sigurno neće biti tako lako kao u prethodnim mečevima. Rumunka će morati da bude pažljiva, pošto brani titulu osvojenu prethodne godine i poraz u ovoj fazi takmičenja bi je skupo koštao.

Drugi četvrtfinalni okršaj koji je danas na programu biće odigran između Ešli Barti i Medison Kiz. Biće to njihov treći međusobni duel, a zanimljivo, drugi na terenima Rolan Garosa.

Dve teniserke su se već sastajale u prestonici Francuske pre dve godine u dosta ranoj fazi takmičenja, tačnije u prvoj rundi. Tada je Medison Kiz za nešto više od sat vremena sa terena počistila australijsku igračicu rezultatom 2:0 u setovima. Australijanka je uzvratila u FED Kupu godinu dana kasnije, kada je trijumfovala istim rezultatom.

Ešli Barti je do četvrtfinala došla nakon pobede nad Sofijom Kenin, koja prethodno napravila veliku senzaciju izbacivši sa turnira Serenu Vilijams. Nije bilo tako lako, naročito nakon prva dva seta, ali je Australijanka snagu pokazala u trećem u kojem rivalki nije prepustila nijedan jedini gem.

Medison Kiz je u osmini finala lakše nego što se očekivalo izbacila Katerinu Sinjakovu, trenutno 42. igračicu sveta, rezultatom 2:0 (6:2, 6:4).

Drugi polufinalni par je već poznat, a tamo će se sastati Džo Konta i Marketa Vondurosova. Inače, Britanka je postala prva teniserka iz te zemlje koja je došla do polufinala Rolan Garosa još od Džo Djuri koja je to uradila 1983. godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar