RG: Prognoze su loše, možda se pomjere oba finala!

Direktor Rolan Garosa Gi Forže pojavio se pred novinarima u medija centru turnira u Parizu.

Tenis 06.06.2019 | 08:21
RG: Prognoze su loše, možda se pomjere oba finala!
Tema, samo jedna, kiša i otkazivanje programa od srede, kao i šta čelnici turnira planiraju da urade do kraja nedelje.

Čini se da organizatori očekuju još vremenskih neprilika, tačnije kišu u petak koja bi mogla dodatno da pokvari plan pošto u sredu nije odigran nijedan meč po programu.

"Svi koji su kupili karte novac će im biti vraćen. Mogu da apliciraju putem sajta da im se vrati novac. Ako žele, te karte mogu i da zadrže i vrate se u četvrtak i imaju slobodan ulaz na bilo koji teren na kom će se igrati, gde god ima slobodnih mesta, posebno na okolnim terenima. Takođe, loše vreme je moguće i u petak, tako da sada razmatramo sve opcije. Nijedna nije idealna, jer kao što znate imamo mečeve u ženskom i muškom singlu koji moraju da se odigraju".

"Tehnički, možemo igrati na dva ili tri stadiona, ali jednom momenta moraćemo da prelomimo. Imamo i meč Federera i Nadala, koji se mnogo očekuje. Posle toga, imamo i dva velika finala, muško i žensko i želimo da uradimo sve da se turnir završi na vreme. Mnogi od vas su ovde bili i ranije, tako da znate kako sve funkcioniše. Mečevi mogu da traju između 50 minuta kod dama ili tri sata. U muškim i više, videli ste da su neki igrali i duđe od pet. Kad imamo ovakvo vreme, teško je predvideti raspored, ali moramo sda proučimo i najgori scenario. Idelano je da sve završimo u nedelju. U ovom momentu, ne mogu vam dati sve detalje, ali čini se da će vreme u četvrtak biti u redu, tako da ćemo odraditi po rasporedu od 12 časova za teniserke, odnosno 14.30 za tenisere. Ako to uspemo, biće dobro. Tek onda možemo da mislimo na petak za koji znamo da će biti komplikovan", kaže Forže.

Sve to znači da će devojke možda igrati i tri dana zaredom. Dva četvrtfinala u četvrtak, polufinala u petak i finale u subotu. U slučaju lošeg vremena u petak, može da se desi da se finale sa subote pomeri za nedelju.

"To je nešto što ne želimo, ali moguće je da će neke igrati tri dana zaredom. Bilo bi im jako teško. Mnoge celog života čekaju na takav meč. Ukoliko finale budemo morali da pomerimo za naredni dan, to je moguće. To smo već radili sa muškim finalom kad su igrali Nadal i Đoković. Ne nadamo se tome, ali ako nema drugog izbora, uradićemo tako. Sa ženskim finalom je isto. Nadamo se da ćemo ženski turnir završiti na vreme, i da bismo mogli da igramo u petak u intervalima bez kiše", zaključio je Forže.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar