Albanija: Prljavi poslovi premijera

Albanija je glavni punkt za narkotike u Evropi i novac stečen trgovinom drogom vlada tom zemljom, ocjenjuje nemački dnevnik Bild, ukazujući na audio-snimke na kojima mafija vrbuje glasače za stranku albanskog premijera Edija Rame.

Region 05.06.2019 | 21:26
Albanija: Prljavi poslovi premijera
Visokotiražni njemački list ističe da je od dolaska Rame na vlast uzgoj marihuane proširen na cijelu zemlju, i pored šverca narkotika, predstavlja najvažniju privrednu granu Albanije.

Bild je objavio da posjeduje audio-snimke telefonskih razgovora koji dokazuju da je prije parlamentarnih izbora 2017. jedan poznati narko-bos kupovao glasove za Raminu Socijalističku partiju. On se takođe, tvrdi dnevnik, pobrinuo da određeni političari uđu u skupštinu, a politika mu se revanšira naknadno.

Audio-snimci su dio istrage koju je pokrenula albanska policija u Slučaju 339/1 i nisu dostupni javnosti, a dijelovi nisu smjeli ni da se nađu u pisanim dokumentima, navodi Bild, koji je objavio šest audio-snimaka.

List navodi da službenici koji rade na ovom i sličnim slučajevima ne smiju da govore ili su pobjegli u inostranstvo i da se čitav slučaj pokušava prikriti.

Njemu se zalaganje za političku partiju Rame isplatilo, jer par mjeseci nakon glasanja on i drugi članovi narko-klana su uhapšeni, a samo on je pušten na slobodu, navodno zato što ima depresiju i ne može da bude pritvaran. 

Rama, naravno, demantuje optužbe i sebe vidi kao žrtvu “namještaljke”, ali kako konstatuje Bild, snimke koje je upravo albanska policija napravila ne može niko ukloniti.

(Tanjug/zmb/dar)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Albanija

05.06.2019 20:48

Albanija je evropski mexsiko. To je vec davno poznato ali to su miljenici amerike.Jer amerikanci nevole domacinske drzave nego samo one gdje se lovi u mutnom.

ODGOVORITE
Name

Dora.

05.06.2019 22:34

Vrana vrani ne vadi oči takođe banda bandi.

Name

Mexico

06.06.2019 07:06

Meksiko im smeta jer im je na vratima a arbanasi me posto su daleko i potkivaju pedofile u Kongresu sa pozamasnim sumama.

ODGOVORITE