RG: Beker i Vilander o meču Đoković - Zverev...

Beker: Zverev može da pruži otpor! Vilander: Novak nije imao pravi test! Boris Beker i Mats Vilander, legendarni teniseri, smatraju da je Novak Đoković veliki favorit protiv Aleksandra Zvereve u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Tenis 05.06.2019 | 22:45
RG: Beker i Vilander o meču Đoković - Zverev...
"Đoković je u top formi od prve runde i još nije imao pravi test zbog načina na koji igra. Sa druge strane Saša (Zverev) se dosta mučio, igrao je duge mečeve, dva puta po pet setova. Prvi put da sam video dobrog Zvereve (na Rolan Garosu) bilo je protiv Fonjinija. Odigrao je verovatno najbolji meč u sezoni i to mora da uradi i protiv Novaka", rekao je Beker za "Evrosport" i dodao:

"U poslednjih nekoliko mečeve Zverev je igrao dobru u dugačkim razmenama, bio je dosta strpljiviji čekavši pravi momenat za pravi udarac, što mislim da morate da radite protiv Novaka. Na papiru Đoković je favorit, ali u dobrom danu Saša može da mu pruži jak otpor".

Sa druge strane Mats Vilander smatra da Zverev mora da ponovi sličnu igru s kraja prošle godine.

"Pa, Zverev je poslednji put pobedio Novaka u finalu Završnog turnira. Bila je to druga podloga, ali je Zverev bio super-agresivan, servirao je sjajno i kada to radi može da ugrozi top igrače. Izlazio je na mrežu, šetao Novaka po terenu, ali nisam siguran da to može da radi i na šljaci. Mislim da mora da igra na takav način, ako želi da ima neke šanse", kaže Vilander i dodaje:

"Novak Đoković nije imao pravi test juče i igra briljantno. Zbog onoga što sam video na turniru, stavio bih Novaka kao favorita da osvoji titulu, ali naravno finale nije danas. Tim igra neverovatan tenis takođe... Rafa, Novak i Dominik – pobednik Rolan Garosa biće jedan od ove trojice".

Podsećamo, Đoković i Zverev meč četvrtfinala odigraće u četvrtak, pošto su organizatori zbog kiše otkazali sve današnje duele.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar