LN: Oslabljene Srpkinje jače i od Ruskinja!

Nova pobeda Srbije: Malo nade, pa "gaženje"! Srbija stigla do petog trijumfa u Ligi nacija protiv vrlo jakog sastava Rusije.  Preokret Srbije u Kortrajku.  Naše odbojkašice slavile sa 3:1 protiv Rusije u drugom kolu 12. grupe trećeg vikenda Svetske lige.

Ostali sportovi 05.06.2019 | 19:54
LN: Oslabljene Srpkinje jače i od Ruskinja!
Oslabljena i podmlađenja ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu u prva dva dana takmičenja turnira 12. grupe trećeg vikenda vikenda drugog izdanja Lige nacija u Kortrajku.

Naše devojke, koje sa klupe u Holandiji predvodi zamenik Zorana Terzića, Branko Kovačević su, pošto su juče ostavile Poljsku bez seta, ovaj put Ruskinjama ipak prepustile jedan za pobedu rezultatom 22:25, 25:18, 25:11 i 25:21. U redovima Plavih istakla se iskusna Ana Bjelica sa 13 poena, dok je kod Ruskinja najbolja bila Ksenija Parubec sa 17.

Naredni i poslednji meč ovog takmičarskog vikenda u Svetskoj grupi Srbija igra sutra od 20.15 časova protiv opasnih domaćica, što će biti i duel za prvu poziciju. Pre njih, od 17.15 sastaju se Rusija i Poljska.

Šampionke sveta, u izmenjenom sastavu i sa selektorom Brankom Kovačevićem (vodi srbiju na turniru u Belgiji umesto Zorana terzića), zabeležile su drugu pobedu na turniru trećeg vikenda Lige nacija.

Srbija je u belgijskom Kortrjaku bila bolja od Rusije 3:1 (22:25, 25:18, 25:11, 25:22).

Naš tim posle osam odigranih utakmica ima skor 5-3 i polako se bliži vrhu tabele.

Meč nije dobro počeo po aktuelne vladarke planete. Rusija se u finišu prvog seta odlepila na nedostižnu prednost, što je rezultiralo vođstvo 1:0 (25:22).

Ipak, do kraja utakmice preovladao je kvalitet Srbije protiv vrlo snažnog sastava Rusije. Više nego ubedljivom igrom Srpkinje su preokrenule rezultat, osvojivši naredna dva seta bez pružene prilike rivalkama, pogotovo u trećem delu igre koji je završen rezultatom 25:11.

Drugi set pripao je našem tim – 25:18.

U četvrtom je već bilo malo napetije, ali je, može se reći, Kovačevićev tim rutinski završio posao.

Ruskinje vrlo loše stoje ove sezone u Ligi nacija. Na osam mečeva zabeležile su samo jednu pobedu, koliko imaju još Južna Koreja i Nemačka, dok je Bugarska bez trijumfa do sada.

Srbija se u četvrtak od 20.15 sastaje sa Belgijom.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar