RG: Tinejdž kraljica Vondrušova...

U polufinalu sve je moguće! Veliki turniri rađaju velike šampionke, a to bi mogao da bude slučaj i sa polufinalistkinjom Rolan Garosa, Čehinjom Marketom Vondrušovom.

Tenis 05.06.2019 | 19:16
RG: Tinejdž kraljica Vondrušova...
Tindjžerka iz Sokolova impresionirala je sve tokom dosadašnjeg toka turnira, pobedila je Ifan Vang, Anastasiju Potapovu, Karlu Suarez Navaro, Anastasiju Sevastovu i Petru Martić.

U tom nizu poslednje tri bile su nosioci, mnolgo su iskusnije od nje, ali talenat i mladost ovog puta bili su jači.

Marketa je prošle godine na US Openu najavila da je pred njom lepa karijera, postala je prva tinejdžerka u osmini finala posle Ane Konjuh iz 2016. godine, a takođe i najmlađa Čehinja u toj fazi turnira posle Nikol Vajdišove i 2005. godine.

U juniorskoj konkurenciji imala je dosta uspeha, igrala je polufinala singla na Rolan Garosu i Vimbldonu, ima titule u dublu iz Melburna i Pariza 2015. Sasvim dovoljno da najavi lepu budućnost.

Sokolov, iz kog dolazi, mesto je u zapadnoj Bohemiji, svega desetak kilometara udaljeno od popularne banje Karlovi Vari. Marketa je tamo odrasla i načinila prve teniske korake.

"Volim da igram na šljaci, mislim da sa najviše na njoj igrača, a počela sam sa četiri godine. Drop šot mi je omiljeni udarac. Imala sam jednog trenera u Sokolovu, on je mnogo voleo da igra drop šot, možda sam to od njega pokupila. Istina je da volim da igram agresivno, da miksujem udarce, da serviram snažno i dobro se krećem, To je moja igra", kaže Marketa.

Ono što je za mnoge neugodno kada igraju sa njom je što je levoruka. Za Marketu to može da bude i prednost.

"Ona je devojka koja je psihološki veoma čvrsta. Nije je lako izbaciti iz ritma. Prošle godine imala je dosta problema sa povredama, to je prilično negativno uticalo na nju, ali sada je sve u redu. Njen Menadžer Jan Kuhal je stalno uz nju, a trener joj nekada 59. igrač sveta, Jan Hernih. Mislim da ona ima odlično okruženje, Jan je takođe miran, prijatan čovek i dobar su tim", rekao nam je kolega Marek, koji redi ovde za Tenisku federaciju Češke.

Imala je nekoliko uzora.

"Marketa kaže da joj je glavni uzor bila Petra Kvitova. Ona je bila dete kada je Petra 2011. godine pobedila na Vimbldonu. Ta pobeda joj je ostala u sećanju. Takođe, jedan od idola joj je i Kim Klajsters, a od tenisera, voli Rodžera Federera", dodaje Marek.

Njena naredna rivalka je Britanka Džoana Konta od koje je izgubila nedavno u Rimu.

"Igrale smo dva puta. Ja sam ponbedila prvi put, onda je ona slavila pre tri nedelje u Rimu. U odličnoj je formi i biće svakako jako teško, ali videćemo. Jedva čekam da izađem na teren, u polufinalu je sve moguće", poručila je mlada Čehinja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar