Pljusak u Parizu, Novak možda ne bude igrao...!

Ponovo je problem napravio nedostatak krovova na najvećim stadionima na Rolan Garosu, a i ovoga puta to bi mogao da znači problem za Đokovića.  Čekajući krov na Rolan Garosu. . .  Jaka kiša u Parizu sprečava igranje današnjih mečeva, te će ceo program, po svemu sudeći biti premešten za sutradan, pa i Novakov susret sa Zverevim.

Tenis 05.06.2019 | 16:06
Pljusak u Parizu, Novak možda ne bude igrao...!
Nova godina, ista priča u Parizu...

Kiša i nevreme ponovo su napravili probleme organizatorima Rolan Garosa tako da su pod znakom pitanja današnji mečevi četvrtfinala muškog i ženskog "singla", pošto na "zemljanom" grend slemu odbijaju da naprave krovove na najvećim terenima.

S obzirom na to da se padavine očekuju najmanje do 17 časova, teško je očekivati da će Novak Đoković početi svoj meč protiv Aleksandra Zvereva.

Još manje izvesno je da će ga završiti ove srede.

Duel prvog i petog reketa sveta zakazan je kao drugi na stadionu "Filip Šatrije" posle duela Simone Halep i Amande Anisimove, koji je trebalo da počne u 14 časova, a u ovom trenutku teško je i prognozirati kada bi taj susret mogao da bude pomeren...

Na drugom stadionu "Suzan Lenglen" u isto vreme trebalo je da igraju Medizon Kiz i Ešli Barti, odnosno posle njih Dominik Tim i Karen Hačanov.

Organizatori još nisu "otkazali" današnje mečeve, ali ako se to desi  u narednim satima jasno je da će veliku prednost imati teniseri i teniserke koji su igrali prvi i plasirali se u polufinale već u utorak, među njima i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Zanimljivo, Novak Đoković se nije mnogo potresao zbog takvih predviđanja, pošto je dan ranije u izjavi za "Sportklub" rekao da je već na to navikao na Rolan Garosu.

"Ne bi bilo prvi put. Kad se nešto prvi put dešava, kada nemaš iskustva u tome, onda ne znaš kako da se ponašaš. Meni bi to bio 101. put, morao bih da prihvatim da je tako priroda odlučila i onda da se spremam za dalje“, naveo je Novak Đoković posle pobede nad Štrufom.

Teniserke i teniseri su spremni, ali priroda se pita. A ona kaže -  NE!

Jaka, uporna kiša koja tokom celog dana pada na Pariz iz tmurnih oblaka nedozvoljava za sada igranje mečeva, a po svemu sudeći, barem ako se gleda prognoza, neće ih ni biti pošto se eventualni prestanak padavina očakuje tek večeras oko 19 časova. A Rolan Garos nema uslove za noćno igranje.

Ukoliko bude tako, situacija je jasna te će svi današnji mečevi biti premešteni za sutra, a program će biti naknadno objavljen. To je veoma loša vest za one koji su danas čekali na mečeve, pa tako i za Novaka Đokovića koji je popodne trebalo da ukrsti rekete sa Aleksanderom Zverevim za plasman u polufinale drugog grend slema sezone. Ovako, pobednik tog susreta će morati da igra - ako se priroda opet ne uzjoguni - u četvrtak četvrtfinale, a onda odmah u petak polufinale što može umnogome da utiče na rezultat. Sličnu situaciju je naš as imao 2015. kada je u finale sa Stenom Vavrinkom ušao naokon dva dana vezanog igranja, što se odrazilo i na konačan rezultat.

Naravno, prirodu ne treba kriviti, jer mi živimo po njenim taktovima, nego lenje organizatore Rolan Garosa koji još nisu uspeli da naprave tek jedan pokretni krov, barem na centralnom stadionu "Filip Šatrije" iako godišnje od pariskog grend slema zarade stotine miliomna dolara. Obećali su da će za naredno izdanje biti zaštite, ali im to nije prvo obećanje, tako da to treba uzeti sa velikom dozom skepse.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar