Lekont: Nole može da skine Rafu s trona!

Finalista Rolan Garosa 1988. godine, Francuz Anri Lekont, smatra da Novak Đoković ima jedinstvenu priliku da ponovi uspeh od pre tri godine.

Tenis 05.06.2019 | 15:28
Lekont: Nole može da skine Rafu s trona!
Novak je tada osvajanjem Rolan Garosa kompletirao niz od četiri Grend slem trofeja uzastopno, osvojivši takozvani "Đoker slem".

Lekont je uveren da srfpski teniser igra toliko dobro da može da ugrozi vladavinu Rafaela Nadala na ovom turniru, ali ko će na kraju uzeti trofej zavisi od mnogo faktora.

"Imali smo sjanu prvu nedelju u kojoj su se istakli Rafa, Nole i Rodžer, Rafa je izgubio do sada jedan set, ali mu je to trebalo da igra malo duže, jer u početku nije krenuo tako snažno. Takođe, bio sam veoma zadovoljan igrama Stana Vavrinke, Keija Nišikorija, imali smo zasta neke sjajne mečeve. Turnir je odličan, ali sad je tek počelo ono pravo", smatra Lekont.

Finiš je uvek najnapetiji. Ko bude imao više snage, ima najveće šanse da trijumfuje.

"Druga nedelja je sasvim druga priča. Morate da prebacite u veću brzinu, da naterate sebe da igrate do krajnih granica i to važi za sve tenisere", dodao je Lekont.

Na pitanje ko će pobediti u muškom singlu i kakve su njegove prognoze, nekada peti teniser sveta je rekao da veruje da Novak Đoković ima odlične šanse da pobedi u Bulonjskoj šumi.

"Mislim da Novak može da osvoji tutnir, Rafa je tu svakako, pa Rodžer. Novak svakako ima potencijal da uradi ono po šta je došao ovde i osvoji. Svi to ustvari mogu, imaju taj šampionski potencijal. Nije kao da je Rafa dominirao sve vreme ovde, ovo je dobra prilika i za ostale", smatra Francuz.

Lekont je pažljivo pratio mečeve glavnih favorita u Parizu i kaže da Đoković, kao i ostali top igrači imaju nekoliko prednosti.

"Novak je sposoban da, ako naravno želi, promeni svoju igru. Jedina stvar koje me je možda malo brinula kada je reč o njemu je da li je fizički dovoljno spreman, Malo ga je mučilo kada je bilo toplo, ali ono što je velika razlika kod Novaka je to da je sposoban da svoju igru prilagodi uslovima i to u svakom trenutku. On ne igra istu igru kao što svi to rade, da isključivo udaraju snažno. Svi ti vrhunski igrači imaju moć da menjaju svoju igru, a to je ono što će napraviti razliku kada je reč o pobedniku. Rafa, Nole, Rodžer, oni su takvi. I takođe, vremenski uslovi će biti veoma važni".

Lekont kaže da mu je žao što će popularni Teren 1 uskoro biti srušen po planu organizatora.

"Imam neka lepa, ali i neka drugačija sećanja za taj teren. Za mene, to je uglavnom bio odličan teren, odgovarao je nama koji smo bili napadači, koji smo voleli da igramo servis-volej. Teren je bio mali, nije bilo lako braniti se. Zaista sam ga voleo. Šteta je što će sad morati da ga sruše, ali imamo novi stadion, „Simon Matje“, koji je zaista neverovatno lep. Savršen teren", zaključio je Lekont.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar