LN: Srpkinje danas na Ruskinje

Nema selektora Terzića, nema najboljih igračica - nije problem: Podmlađena Srbija konkurentna za F6, Ruskinje bez prve zvezde! Posle ubedljive pobede protiv Poljakinja u Kortrajku, evropske i svetske šampionke favoriti protiv ove godine očajne Zbornaje.

Ostali sportovi 05.06.2019 | 13:30
LN: Srpkinje danas na Ruskinje
Nema selektora Zorana Terzića, nema najboljih igračica – nije problem. Srbija je odbojkaška supersila. U Belgiji naše odbojkašice slavile su prvog dana trećeg turnira Lige nacija protiv favorizovane Poljske sa maksimalnih 3:0 i uhvatile priključak za F6 koji je na program narednog meseca u kineskom Nanđingu.

Put Belgije nisu krenule najbolje naše igračice - Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Stefana Veljković. Još za reprezentaciju u ovom takmičenju ove sezone nisu zaigrale ni zlatne sa SP u Japanu prošle godine – Maja Ognjenović, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović i Bojana Milenković.

Međutim, i u “šarenom” sastavu Srpkinje su konkurentne za završni turnir takmičenja pod okriljem Svetske odbojkađke federacije. Mlade snage su dobile prostor, a u belgijskom Kortrajku briljirala je mlada 19-godišnja Katarina Lazović koja je bila najefikasnija sa 18 poena protiv Poljske. Danas (17.15) sledi meč sa Rusijom koja je godinama u padu, a u ovoj Ligi nacija ima samo jednu pobedu uz čak šest poraza.

Za Zbornaju u ovom takmičenju ne igra prva zvezda reprezentacije Natalija Gončarova, odbojkašica ruskog šampiona Dinama iz Moskve. Poslednjih godina tradicija je apsolutno na strani Srbije koja je pobedila pet utakmica u nizu. Prošle godine u premijernom izdanju Lige nacija bilo je maksimalnih 3:0 za evropske i svetske šampionke.

Italijanke su u Hong Kong stigle u najjačem sastavu. Prvog dana protiv Holandije nije igrala najbolja igračica Paola Egonu, ali se očekuje da bude udarna igla vicešampionki sveta protiv Japana. Kineskinje predvodi po mnogima najbolja odbojkašica današnjice Žu Ting. Holandija celu Ligu nacija igra u podmlađenom sastavu.

Amerikanke se polako kompletiraju. Na domaćem terenu u Linkolnu protiv Južne Koreje prvi put ove godine za SAD igrala je kapiten Džordan Larson, a u sastavu su bile i Kelsi Robinson i Karli Lojd.

Kina kao domaćin F6 u Nanđingu (od 3. do 7. jula) je osigurala plasman na završni turnir, a najboljih pet reprezentacija posle 15 kola će izboriti vizu za napad na drugi trofej u Ligi nacija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar