Video: Žurka u centru Skoplja!

Dočekani šampioni Evrope! Rukometaši skopskog Vardara su dočekani u tom gradu, pošto su u nedelju osvojili titulu šampiona Evrope.

Ostali sportovi 04.06.2019 | 11:56
Video: Žurka u centru Skoplja!
Skoplje slavilo do jutra! Rukometaši Vardara dočekani kao heroji u glavnom gradu Severne Makedonije posle osvajanja Lige šampiona.

Igrači su oko 21 čas sleteli na aerodrom, a veliki broj navijača je celog dana bio okupljen u Skoplju.

Po dolasku u Skoplje, igrači su se popeli u autobus, koji su se uputili ka centru, gde je napravljena prava žurka.

Podsetimo, Vardar je u finalu Lige šampiona u Kelnu savladao Vesprem sa 27:24.



Vardar se popeo na krov Evrope, pošto je u Kelnu na završnom turniru pobedio Vesprem i osvojio trofej Lige šampiona.

Rukometašima makedonskog šampiona priređen je svečani doček u Skoplju.

Nekoliko hiljada navijača dočekalo ih je na aerodomu u prestonici Severne Makedonije uprkos tome što je čarter kojim su doputovali igrači kasnio tri sata.



Glavna fešta bila je organizovana na centralnom gradskom trgu u Skoplju, koji je bio preplavljen navijačima iz svih gradova Severne Makedonije, ana koji su rukometaši Vardara stigli u panoramskom autobusu bez krova.

Od izlaska iz aerodromske zgrade do ranih jutarnjih sati slavilo se uz navijačke pesme, baklje i klupske i državne zastave.



Brojnim navijačima obratio se i Dejan Milosavljev, srpski golman i heroj Vardara, koji je u debitantskoj sezoni stigao do trofeja Lige šampiona.

"Dobro veče Makedonijo, dobro veče za narod sa najvećim srcem koje sam ikad video. Ovi momci su nešto posebno, nadam se da ste ponosni, igrali smo za vas do koske, puštali krv i pokazali koliko podrška znači. Verovali ste u nas i vratili smo vam na pravi način. Živeli Makedonci, i živeo Vardar!", poručio je okupljenoj masi u Skoplju Milosavljev, koji će sledeće sezone nastupati za Berlin.

Gradska vlast Skoplja je osim dočeka i organizovanog čartera za rukometaše Vardara, odlučila i da ih novčano nagradi sa 100.000 evra.

Vardar je trijumfom u kelnu u nedelju uveče stigao do druge titule Lige šampiona u poslednje tri sezone.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar