EP: Spisak rukometaša Srbije za mečeve odluke...

Iz Rukometnog saveza Srbije u sedište EHF su poslata imena 28 kandidata za nastup u poslednja dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ostali sportovi 04.06.2019 | 08:42
EP: Spisak rukometaša Srbije za mečeve odluke...
Ženska rukometna reprezentacija Srbije pred revanš protiv Poljske je praktično osigurala nastup na Svetskom prvenstvu.

Rukometaši, pod vođstvom selektora Nenada Peruničića, tek treba da obave veliki deo posla u kvalifikacijama za EURO 2020, do čijeg završetka su preostala još dva kola.

"Orlovi" su u prva četiri kola dva puta remizirali i doživeli dva poraza, pa im samo pobede nad Belgijom u Luvenu, odnosno nad Švajcarskom u Novom Sadu daju nadu da će otići na šampionat Evrope, makar kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija.

Trenutno na tabeli Grupe 2 vodi Hrvatsa sa sedam bodova, Švajcarska ima šest, Srbija dva, a Belgija jedan.

Među igračima sa spiska koji je u ponedeljak poslat u sedište Evropske rukometne federacije, većina su internacionalci, ali tu je i dvocifren broj igrača domaćih klubova, pre svih sedmostrukog uzastopnog prvaka države, novosadske Vojvodine.

GOLMANI: Todor Jandrić (Metaloplastika), Vladimir Cupara (Vive Kjelce), Tibor Ivanišević (Veclar), Dejan Milosavljev (Vardar);

LEVI BEKOVI: Miljan Pušica (Minden), Ivan Dimitrijević (Dinamo), Ivan Mošić (Leon), Darko Stevanović (Partizan), Stevan Sretenović, Nemanja Milovanović (obojica Železničar), Stefan Ilić (Vojvodina);

SREDNJI BEKOVI: Stefan Vujić (Steaua), Mladen Krsmančić (Anaitsuna), Lazar Kukić (La Rioha), Aleksa Kolaković (Sen Rafael);

DESNI BEKOVI: Nikola Crnoglavac (Konstanca), Nemanja Zelenović (Gepingen), Jovica Nikolić (Vojvodina);

LEVA KRILA: Nemanja Ilić (Barselona), Vanja Ilić (La Rioha), Miloš Grozdanić (Vojvodina);

DESNA KRILA: Bogdan Radivojević (Leven), Nemanja Živković (Železničar), Strahinja Stanković (Vojvodina);

PIVOTMENI: Živan Pešić (Leon), Zoran Nikolić (Konstanca), Nemanja Ratković (Vojvodina), Mijajlo Marsenić (Fuhse).

Belgija - Srbija i Švajcarska - Hrvatska sastaće se 12. juna, a Srbija - Švajcarska i Hrvatska - Belgija četiri dana kasnije.

Na EP u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, od 9. do 26. januara iduće godine, pored domaćina se direktno plasirala Španija, kao branilac titule.

Iz osam kvalifikacionih grupa dalje idu po dve prvoplasirane ekipe i četiri trećeplasirane sa najboljim učinkom, pri čemu se u toj klasifikaciji neće uzimati u obzir rezultati iz mečeva protiv poslednje selekcije na tabeli.

To praktično znači da "orlovi" moraju da pobede Belgiju kako bi osigurali treće mesto, a onda da protiv Švajcarske probaju da anuliraju oktobarskih 24:29 iz Cuga, kako bi izbili na drugo mesto (pod uslovom da protivnik prethodno izgubi od Hrvata), ili da ostvare bilo kakvu pobedu i tako dođu u što bolju poziciju pred "odmeravanje" bodova i gol-razlike sa ostalim trećeplasiranim selekcijama.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar