Momir Ilić: Možda sam ja baksuz...

"Ponosan sam na sve", poručio je srpski as Momir Ilić koji u trećem pokušaju s Vespremom nije uspeo da dođe do pehara Lige šampiona.

Ostali sportovi 03.06.2019 | 11:58
Momir Ilić: Možda sam ja baksuz...
Kraj velike igračke karijere!

Momir Ilić (37) se u finalu Lige šampiona oprostio od profesionalne rukometne karijere, ali nije imao sreće da na kraju podigne i pehar namenjen šampionu "starog kontinenta".

Igrači skopskog Vardara su u slavili u meču za trofej protiv Vesprema (27:24) i tako se uprkos svim problemima, pojedinci nisu dobili platu već šest meseci, vratili na krov Evrope na kom su bili i pre dve sezone.

"Plašili smo da se ne spustimo na njihov nivo igre, širili su nas u sredini, dva niža igrača su dolazila između pivota, to je nešto što se zna, ništa novo, ali nismo u glavi bili spremni.Spali smo na taj tempo i to nas je koštalo prvog poluvremena. U drugom smo već igrali bolje, ali nismo uspeli", kazao je Momir Ilić za sajt "Balkan Handball" nakon poraza u poslednjoj utakmici karijere.

Ovo je bio treći pokušaj srpskog asa da osvoji pehar Lige šampiona sa Vespremom, ali mu taj broj nije bio srećan...

"Da li sam ja baksuz ili šta se dešava, ne znam... Malopre sam vrteo sve u glavi, voleo sam da se ovo sve zaokruži i osvojim Ligu šampiona, ali šta da se radi", rekao je Ilić.

Mađarski gigant je pre ovog finala gubio i 2014/15 od Barselone i 2015/16 od Kjelcea, tako da je Momir Ilić ostao na dve osvojene titule Ligi šampiona sa Kilom, za koji je igrao u najboljim igračkim godinama.

DEJAN MILOSAVLJEV

U dresu Vardara briljirao je srpski golman Dejan Milosavljev, koji posle ovog meča prelazi u Berlin, a u izjavi za "Balkan Handball" zahvalio je više puta treneru golmana Dejanu Periću, dok je u neverici odmahivao glavom da je njegova ekipa uspela da osvoji pehar:

"Gledam vas i ne verujem", poručio je Milosavljev.

"Ponosan sam na sve. Kad krenem od početka, sve se dobro napravilo i srećan sam zaista. Neke stvari budu i prođu u životu, ali sam srećan što sam igrao ovako lep sport", rekao je Ilić i poručio da je jedna stvar važnija od trofeja u životu.

"Od titula je važnije da se deca bave sportom. Voleo bih rukometom, ali dobro je bilo kojim", dodao je Ilić koji će naredne sezone biti u stručnom štabu Vesprema.

"Još nemam osećaj da završavam karijeru, možda mi se to vrati već sutra..."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar