LN: Srbija dobra, ali opet poraz - od Rusije 2:3!

Pet setova u Novom Sadu – Srbija izgubila od Rusije! Odbojkaši Srbije su poraženi u trećem kolu prve nedelje Lige nacija od Rusije sa 3:2 (20:25, 26:24, 25:23, 22:25, 15:10).  Prvi bod za Srbiju, zamalo sva tri.  Propuštena velika šansa protiv Rusije u Ligi nacija.

Ostali sportovi 02.06.2019 | 22:10
LN: Srbija dobra, ali opet poraz - od Rusije 2:3!
Posle poraza od Japana i Francuske izabranici selektora Nikole Grbića su propustili šansu da pobede aktuelnog šampiona.

Selekcija Srbije je u svakom setu koji je izgubila imala veliku šansu, vodila je sa 24:22 u drugom setu, 21:19 u trećem, a 7:4 u petom.

Ipak, iskusnija reprezentacija Rusije je imala više koncentracije u ključnim momentima i stigla do pobede.

Najefikasniji u selekciji Srbije je bio Lazar Ćirović sa 15 poena, Milan Katić je zabeležio poen manje, dok je Rusiju predvodio sjajni Jegor Klijuka sa 25 poena.

U drugoj nedelji takmičenja Srbija će igrati u Kanadi, protiv domaćina, Nemačke i Austrije.

Izvuče se prvak Evrope. A bio je zreo kao kruška da padne u Novom Sadu. Nije ni ovako loše, međutim, ostaje utisak da je značajno podmlađena reprezentacija Srbije propustila veliku šansu da skine skal Rusiji i patosira ga u novosadskom Spensu.

Izabranici Nikole Grbića osvojili su „samo“ bod u trećem kolu Lige nacija, pošto su, u najboljem meču od početka novog izdanja, protiv kontinentlanog šampiona i prvog osvajača pomenutog takmičenja poraženi posle maratonskih pet setova – 2:3 (25:20, 24:26, 23:25, 25:22, 10:15).

A moglo je sve drugačije da se završi, naš tim fenomenalno je otvorio odlučujuću deonicu, stekao pet poena prednosti, delovalo je da će razgaliti oko 5.000 navijača i onda je, umesto da rutinski privede susret, kraju, neobjašjivo pao. Stegla se ruka pojedinim igračima, nije bilo vere u sopstvene mogućnosti, pa je naš tim potonuo. I zabeležio treći vezani poraz, posle Japana (1:3) i Francuske (1:3). Ovaj put uzeo je bod, mada je delovalo da je mogao i sva tri.

Najviše poena za plave osvojio je Lazar Ćirković (14), ali to nije bilo dovoljno

Zbornaja komanda, takođe bez glavnih igrača, slavila je drugi trijumf, posle onog sinoćnjeg nad Japanom

Narednog vikenda Srbija putuje u Kanadu, gde će joj rivali u Otavi biti domaća selekcija, Australija i Nemačka.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni putnici, a na Fajnal siks ide i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda. Titulu od prošle godine brani Rusija koja je u Lilu pobedila Francusku (3:0).

LIGA NACIJA – 3. KOLO

Nedelja

ĐANGMEN (KINA)

Nemačka – Iran 0:3

Kina – Italija 0:3

NOVI SAD (SRBIJA)

Japan - Francuska 1:3

Rusija - Srbija 3:2

KATOVICE (POLJSKA)

Australija - SAD 1:3

Brazil - Poljska 3:1

MENDOSA (ARGENTINA)

21.10: Portugalija - Bugarska 

Ponedeljak

MENDOSA (ARGENTINA)

00.10: Argentina – Kanada 



Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar