LN: Još jedna nemoguća misija...

Silno oslabljena Srbija u Novom Sadu igra poslednji meč prvog vikenda Lige nacija sa braniocem krune i evropskim šampionom Rusijom. Nema igrača Zenita, ali je na papiru Zbornaja mnogo jača od pulena Nikole Grbića.

Ostali sportovi 02.06.2019 | 16:16
LN: Još jedna nemoguća misija...
Nismo navikli na poraze u serijama od naših odbojkaša, ali u kakvom sastavu Srbija igra prvi vikend Lige nacija, dva neuspeha protiv Japana i Francuske nisu iznenađenje.

Podsetimo, Nikola Grbić za prvi vikend računa na samo četvoricu igrača koji su igrali na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj prošle godine, a to su: srednji blokeri Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić, primač servisa Milan Katić i libero Neven Majstorović. Pozvana su čak šestorica igrača šampiona Srbije Vojvodine. Bez najboljih - Aleksandra Atanasijevića, Uroša Kovačevića, Marka Podraščanina, Srećka Lisinca, Marko Ivovića, Orlovi su samo bleda senka treće selekcije Evrope i četvrte sveta.

U nedelju (19 časova) rival je Rusija u Novom Sadu, šampion Evrope i pobednik premijernog izdanja Lige nacija 2018. godine. Za Rusiju ne igraju igrači Zenita Maksim Mihajlov, Artem Volvič, Aleksandar Butko i Aleksej Verbov, ali je tu tandem Fakela iz Novog Urengoja Dmitri Volkov i Jegor Kljuka, kao i korektor senzacionalnog šampiona Rusije Kuzbasa iz Kemerova Viktor Poletaev.

Na papiru, Rusija je za klasu bolja i teško će naša reprezentacija da izbegne novi poraz. Očigledno će ovo takmičenje Nikoli Grbiću da bude samo zagrevanje pred mnogo značajnije kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju u Evropsko prvenstvo.

Derbi dana igra se u Katovicama gde Poljska čeka Brazil. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva kada su Poljaci odbranili krnunu najbolje selekcije planete. Obe reprezentacije nisu u najjačim postavama. Fale glavne zvezde. Kariokama nedostaje tehničar šampiona Evrope Lubea Bruno Rezende, a za Poljake ne igra MVP SP prošle godine Bartoš Kurek.

Amerikanci su u Katovice stigli sa podmlađenom selekcijom bez glavnih zvezda Majke Kristensona, Meta Andersona, Arona Rasela… Najpoznatije ime SAD u Katovicama je Tejlor Sander, nekadašnji primač servisa Lubea koji je prošlu sezonu odigrao za brazilski Kruzeiro.

Međutim, i u takvom sastavu su u subotu namučili domaćina Poljsku i uzeli im dva seta. Australijanci su iznenadili prošle godine, a i ove su tvrd orah svima. Ne bi bilo veliko izenenađenja ako posle osvojena dva seta protiv Brazila Oziji ostvare i prvu pobedu ove godine u Ligi nacija.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni putnici, a na F6 plasiraće se i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda. Titulu od prošle godine brani Rusija koja je u Lilu pobedila Francusku sa 3:0.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar