Grbić: Malo je bolje...

Selektor Srbije kaže da je njegov podmlađeni tim protiv Francuske napravio pomak, ali mora još radi i uigrava se.

Ostali sportovi 02.06.2019 | 14:22
Grbić: Malo je bolje...
Odbojkaši Srbije posle Japana pretrpeli su poraz i od Francuske (1:3) tokom prvog vikenda u Ligi nacija.

Selektor Nikola Grbić rekao je da su "orlovi" delovali malo bolje u drugom meču nego na startu.

"Malo je bolje nego protiv Japanaca. Ne mogu da kažem da je bilo više želje, jer je bila prevelika želja. Bilo je dobrih poena. Momci sa klupe su dali svoj doprinos, trudili su se da pomere stvar i uspeli su u tome. Zadovoljan sam malim pomakom. Igrali smo bolje i nadam se da će taj trend da se nastavi", rekao je Grbić posle utakmice u Novom Sadu.

Srbija igra u podmlađenom sastavu i selektor se nada da će rezultati stići kada se ekipa uigra.

"Ne treba zaboraviti da su Francuzi, Japanci i Rusi u uigranom sastavi jer dosta godina igraju u reprezentaciji i dobro se poznaju. Imaju uigranost mnogo veću nego mi. Jer, mi igramo u postavi koja nikada nije igrala zajedno. Teško je ukomponovati se, za to treba vreme. Polako ide ka bolje, to treba da prepoznamo", naveo je Grbić.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Okolić rekao je da je njegov tim još u grču.

"Još smo u grču. Novi su igrači, željni dokazivanja. Pokazuje se nervoza. Ove dve utakmice su veoma različite. Pokazali smo sada malo više energije i želje. Novi momci su pokazali više motivacije. Izgubili smo dve utakmice, a treću nećemo tako lako dozvoliti", rekao je Okolić.

I Lazar Ćirović očekuje mnogo bolju Srbiju u budućnosti.

"Naša volja je bila velika, ali smo bili stegnuti i uplašeni jer još nemamo dovoljno iskustva. Uspeli smo donekle to da prevaziđemo, bili smo mnogo slobodniji i bolji. Imali smo i dobru šansu da pobedimo, malo je nedostajalo, jedna ili dve greške koje su nas sprečile u tome. Očekujem da budemo još bolji, ako tako bude ovaj sastav će uspeti u budućnosti da napravi velike stvari", istakao je Ćirović.

Srbija treću utakmicu igra večeras od 19 časova protiv Rusije, takođe u Novom Sadu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar