Danas na "Điru": Biciklista tukao navijača!

Navijač oborio biciklistu, ovaj mu uzvratio pesnicom! Migel Angel Lopes, biciklista tima Astana, sukobio se sa navijačem na Điro d'Italiji, nakon što ga je ovaj oborio na asfalt.

Ostali sportovi 01.06.2019 | 22:20
Danas na "Điru": Biciklista tukao navijača!
Lopes, vidno iznerviran, udario je navijača, a mediji prenose da se radi o Slovencima koji su došli da podrže svoju uzdanicu Primoža Rogliča.

Kolumbijac koji se borio za podijum na 102. izdanju Trke kroz Italiju izgubio je dragoceno vreme na teškom usponu i na kraju je završio 20. etapu sa skoro dva minuta zaostatka u odnosu na vodeće.

Kako je preneo rumunski novinar Mihai Kazaku, navijači Slovenije su napravili sjajnu atmosferu za Primoža Rogliča, ali su prešli crtu, pa je tako Roglič dobio suspenziju od deset sekundi jer ga je navijač gurao na brdu, a Lopes je u sudaru sa jednim pao na zemlju.

Kazaku je potom na Tviteru napisao: "Zamislite kada bi Srbija i Hrvatska imale kandidata za pobedu na Grand turu. Zamislite kada bi obe zemlje imale po jednog na trci", aludirajući na to da ako Slovenci, kao navijači, prave "problem", ko zna šta bi bilo sa Srbima i Hrvatima.

Kada je reč o generalnom plasmanu, Ekvadorac Ričard Karapas veoma je blizu pobede, pošto pred poslednju etapu ima prednost od 1:54 u odnosu na Vinčenca Nibalija, 2:53 u odnosu na timskog kolegu Mikela Landu i 3:16 u odnosu na Primoža Rogliča, koji je dugo bio favorit za pobedu, ali je u poslednjim etapama izgubio dosta vremena.

Poslednja etapa 102. izdanja Đira d'Italija vozi se od Verone do Verone. Reč je o valovitom hronometru dužine 17 kilometra.

Kolumbijski biciklista Migel Anhel Lopes izazvao je skandal na čuvenoj Trci kroz Italiju, pošto je napao navijača.

Lopes (25) je gnevno udario nekoliko puta u glavu čoveka koji je bio sklupčan na asfaltu pored ograde planinskog puta, pokušavajući da zaštiti lice.

Pojedini svetski mediji su preneli da je navijač navodno izazvao pad biciklista na pretposlednjoj, 20. etapi "Điro d'Italije", pre nego što ga je nekoliko puta udario ljutiti Lopes, nosilac "bele majice" kao najbolji mladi takmičar.

Još nije objavljen snimak celog incidenta, a mediji su preneli da su se dva navijača trčeći uz stazu sudarila i da je jedan, koji je potom napadnut, pao na Lopesa. 

Zaostatak Lopesa u trci, izazvan padom, doveo je do toga da završi etapu na 18. mestu, izgubivši nadu da bude među prvoplasiranima.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar