LŠ: VARDAR JE ČUDO!

Barsa ispustila finale i sedam golova prednosti! Neverovatan preokret makedonskog tima, uz 18 odbrana srpskog golmana Dejana Milosavljeva - 29:27.

Ostali sportovi 01.06.2019 | 21:50
LŠ: VARDAR JE ČUDO!
Vardar je tim koji stvara čuda u evropskom rukometu! Nestvarnim preokretom u velikom finalu makedonski tim savladao je favorizovanu Barselonu i domogao se velikog finala Fajnal fora u Kelnu -29:27 (9:16).

Za neverovatan povratak najzaslužniji je bio Letonac Dainis Krištopans, koji je postigao 10 golova, ali je ekipu u životu u trenucima kada se sve raspadalo u životu držao srpski čuvar mreže Dejan Milosavljev. On je meč okončao sa neverovatnih 18 ostvarenih odbrana.

Barselona je ovu sezonu podredila osvajanju najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom rukometu. Izgledalo je da će biti u prilici da to i učini, ali to nisu dozvolili fenomenalni igrači Vardara. Klub koji ima ogromne finansijske probleme biće u prilici da se bori za drugu titulu šampiona Evrope i to protiv mađarslpg Vesprema koji predvodi sjajni srpski bek Petar Nenadić.

Važan gol u samoj završnici postigao je Hrvat Igor Karačić, koji se nažalost tom prilikom i povredio, posle čega je iznet sa terena, pa je pod velikim upitnikom za finale.

Kod Barselone je najefikasniji bio je Aleiš Gomez Abeljo sa devet postignutih golova, dok su po tri postigli Mem i Arino.

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA (KELN)

Subota

Vesprem - Vive Kjelce 33:30 (13:13)

Barselona - Vardar 27:29 (16:9)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar