Petar Nenadić odveo Vesprem u finale LŠ!

Srpski as postigao 12 golova iz 14 šuteva - 33:30!

Ostali sportovi 01.06.2019 | 18:46
Petar Nenadić odveo Vesprem u finale LŠ!
Treći put u poslednjih pet godina rukometaši Vesprema plasirali su se u finale Lige šampiona. Mađarski klub je u Kelnu bio bolji od Vive Kjelcea, a do trijumfa ga je predvodio srpski rukometaš Petar Nenadić, koji je postigao 12 golova i to iz 14 šuteva - 33:30 (13:13).

Utakmica je krenula brzim vođstvom Vesprema od 4:0 posle šest minuta igre. Kjelce je uspevao da polako smanjuje zaostatak, da bi došao do izjednačenja 8:8 u 22. minutu.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu sve do 40. minuta, kada je Vesprem postigao tri gola za minut i došao do „plus tri“ – 21:18. Briljirao je na terenu Petar Nenadić, nekadašnji srpski reprezentativac, koji je postigao šest golova u devet minuta tokom sredine drugog poluvremena. 

Poslednji trzaj Kjelcea bio je u 52. minutu, kada je prišao na gol razlike (28:27), ali je Vesprem odbio taj napad i mirno priveo meč kraju.

Nenadić je sa 12 golova bio daleko najefikasniji igrač utakmice, Slovenac Dragan Gajić je postigao pet golova za Vesprem, a Momir Ilić jedan. Na drugoj strani Dujšebajev je bio najbolji sa sedam pogodaka. Zakazali su golmani poljskog tima, koji su imali ukupno sedam odbrana, naspram 18 čuvara mreže mađarskog sastava.

U drugom polufinalu sastali su se Barselona i Vardar od 18 časova.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar