RG - Đoković: On nema šta da izgubi!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je istakao da njegov sledeći protivnik na Rolan Garosu nema šta da izgubi.

Tenis 01.06.2019 | 11:13
RG - Đoković: On nema šta da izgubi!
Srbin će se sastati sa italijanskim teniserom Salvatoreom Karuzom, koji je prethodno eliminisao Žila Simona.

“On ima samopouzdanje i nema šta da izgubi. Verujem da će biti veoma motivisan da odigra najbolje što može. Verujem da ćemo imati fantastičan meč“, istakao je Đoković.

Novak je do trećeg kola Otvorenog prvenstva Francuske stigao bez izgubljenog seta, a duel sa 147. teniserom sveta bi trebalo da počne oko 12.30.

Karuzo će pevati po taktovima Novaka, dok Lajović traži osvetu! Malo poznati Italijan isprečio se između najboljeg na svetu i osmine finala Rolan Garosa. Duci protiv Zvereva u reprizi prošlogodišnjeg pariskog petosetnog maratona.

Srpski teniski val koji ovih dana zapljuskuje obale Sene danas će se pokazati, verujemo u svoj svojoj snazi i veličini. Naravno, zato što na teren istrčava najbolji na svetu, Novak Đoković. Ali i naš drugi reket, Dušan Lajović.

Protivnik Noletu je malo poznati Salvatore Karuzo, prezimenjak legendarnog tenora Enrika Karuza, maestra koji je i dalje pojam za savršen operski glas. Ali, ovaj naš ne pripada niti legendi niti teniskoj eliti, ali je eto dobio priliku na velikoj sceni da se odmeri sa najboljim.

Italijan je apsolutna nepoznanica, čak i za Noleta koji je istakao upravo to. Ovaj 26-godišnji Sicilijanac je stigao u Pariz kao 147. na svetu, ali je ušao u fantastičan niz i preko kvalifikacija se probio do trećeg kola glavnog žreba, što znači da je vezao pet pobeda. A ona od prekjuče, kada je pregazio Žila Simona po svemu sudeći i najveća u karijeri. Zanimljivo je da je Karuzo pre dve sedmice na čelendžeru u Rimu izgubio sa 4:6 i 4:6 od Švajcarca Anrija Laksonena koji nije uspeo da pruži značajniji otpor Noletu. 

Sicilijanac je, kao i svi njegovi sunarodnici "odrastao" na šljaci, poznat je kao veoma solidan "linijaš", čisto udara i forhend i bekhend i poseduje korektnu servu. Iako mu je 26 godina, nema većeg uspeha na ATP turu, a prošle godine je osvojio jednu titulu i to na čelendžeru u Komu. Dakle, jedini njegov kvalitet koji bi mogao da mu pomogne danas je to što nema šta da izgubi. Ali bi lako mogao potpuno da se izblamira. 

Pričati o favoritu ovde je besmisleno, a i o dužem trajanju meča, gemovima u plusu, taj-brejkovima. Po svemu sudeći, ovo je Noletu još lakši protivnik od prethodnog, te treba očekivati samo malo jači trening našeg asa pred izazove koji ga očekuju. A naredni će biti pobednik meča između Hrvata Borne Ćorića i Nemca Jana Lenard Štrufa.

Duel između Dušana Lajovića i Saše Zvereva je zapravo repriza veoma napetog odmeravanja - i jedinog između njih dvojice - iz drugog kola prošlog izdanja Rolan Garosa kada je Nemac slavio sa 3:2 iako je Duci vodio sa 2:1. Od tada je naš as dodatno napredovao, i fizički i psihički, dok se čini da je Zverev malo "otišao u rikverc" poslednjih meseci. Peti reket sveta je ranjiv, posebno na šljaci, i kada se stvari bolje pogledaju nije veliki, ali je ipak favorit. Zbog minulog rada.

Međutim, i Duci sada ima zavidan "minuli rad" gde se izdvaja nedavno finale mastresa u Monte Karlu, čime je dokazao da je definitivno jedan od najboljih na svetu kada igra na šljakastoj podlozi i da svakog može da ugrozi. Mi verujemo u uspeh našeg asa, pre svega zato što Zverev mlađi u poslednje vreme ima problema van terena, što je uticalo i naslabije rezultate. Takođe, iako je u pitanju vrhunski as on ima velikih problema sa gren slemovima gde ne uspeva da ostvari značajniji uspeh, a najveći mu je prošlogodišnje četvrtfinale u Parizu. 

Podsetimo, duel između Stefanosa Cicipasa i Filipa Krajinovića prekinut je zbog mraka pri rezultatu 2:0 (7:5, 6:3) u setovima za Grka i 5:5 u gemovima u trećem setu. Možda je srpski teniser trebalo da kaže da se meč prekine pri rezultatu 5:3 u poslednjem setu, nastavio je, dopustio brejk, pa je na kraju Grk zadovoljniji napustio teren.

Krajinović je odlično počeo meč, jer je napravio brejk već u prvom setu tako što je poveo sa 3:1, ali je u osmom gemu izgubio servis i na kraju ga je Cicipas osvojio sa 7:5. U drugom je Grk držao stvari pod kontrolom i sa jednim brejkom odradio posao i poveo sa 2:0.

Međutim, ponovo je naš teniser pokazao da može da se nosi sa Cicipasom, teniserom koji jeste mlad, ali je u sjajnoj formi i koji je recimo na šljaci tukao Rafu Nadala u Madridu.

Krajinović je počeo treći set sa izgubljenim servisom, ali je potom oduzeo dva Grku i došao u situacijuda servira za pobedu.

Baš kada je sudija pitao tenisere da prekinu meč zbog mraka, Cicipas je bio u napadu, insistirao je da se nastavi, Filip je to sportski prihvatio, ali ga je to koštalo brejka i sada sa 5:5 u trećem setu čeka nastavak meča.

Šteta, mogao je da bude u znatno boljoj situaciji da je meč prekinut pri 5:3 ili da je osvojio set. Ovako...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar