RG: Krajinovića zaustavio mrak!

Težak dan za srpski tenis u Parizu. . .  Šestog dana Rolan Garosa na terene kompleksa u Parizu izašlo je šest srpskih tenisera.  Filipova nada živi, rasplet u subotu.  Mrak odložio duel našeg tenisera i Stefanosa Cicipasa pri vođstvu šestoplasiranog na ATP listi.

Tenis 31.05.2019 | 23:15
RG: Krajinovića zaustavio mrak!
Plasmanom u teće kolo Rolan Garosa već je ostvario svoj najbolji učinak u karijeri, ali Filip Krajinović ne želi da se tu zaustavi. 

Veoma hrabro ušao je u duel sa šestoplasiranim teniserom sveta, Stefanosom Cicipasom, ali ćemo na konačan ishod morati da sačekamo još neko vreme. 

Njihov duel odložen je zbog mraka pri vođstvu Grka 2:0 u setovima i 5:5 u gemovima trećeg seta. Na teren će ponovo u subotu nešto pre 13 časova, odnosno po završetku duela u ženkskoj konkurenciji između aktuelne šampionke Simone Halep i Lesije Curenko, koja je prethodno izbacila Aleksandru Krunić.

Krajinović je od početka pokazao da će se boriti do poslednjeg atoma snage, pa je posle izgubljenog trećeg gema na svoj servis uspeo da povrati brejk u osmom, za 4:4, ali je Cicipas ponovo bio uspešniji na servis našeg tenisera za 7:5.

U drugom setu je Grk došao do brejka u četvrtom gemu, s tim da ovaj put Filip nije imao odgovor. 

Upornost se, ipak, isplatila 27-godišnjem Somborcu, pa je u trećem setu viđena prava drama. Oba tenisera napravili su po dva brejka, međutim, mrak ih je sprečio da nastave meč... 

Filip je bio u naletu kada je delovalo da je Cicipas istegao mišić, ali neiskustvom je uspeo da vrati protivnika u meč. Nekoliko grešaka "oživele" su grčkog tenisera, koji je uspeo da izjednači na 5:5 pred odlazak na odmor.

Ovo je njihov prvi međusobni duel, a pobednik će igrati protiv Stena Vavrinke ili Grigora Dimitrova, koji je prekinut pri vođstvu Vavrinke 2:0 u setovima koje je dobio posle taj-brejkova.

Duel između Stefanosa Cicipasa i Filipa Krajinovića prekinut je zbog mraka pri rezultatu 2:0 (7:5, 6:3) u setovima za Grka i 5:5 u gemovima u trećem setu. Možda je srpski teniser trebalo da kaže da se meč prekine pri rezultatu 5:3 u poslednjem setu, nastavio je, dopustio brejk, pa je na kraju Grk zadovoljniji napustio teren.

Krajinović je odlično počeo meč, jer je napravio brejk već u prvom setu tako što je poveo sa 3:1, ali je u osmom gemu izgubio servis i na kraju ga je Cicipas osvojio sa 7:5. U drugom je Grk držao stvari pod kontrolom i sa jednim brejkom odradio posao i poveo sa 2:0.

Međutim, ponovo je naš teniser pokazao da može da se nosi sa Cicipasom, teniserom koji jeste mlad, ali je u sjajnoj formi i koji je recimo na šljaci tukao Rafu Nadala u Madridu.

Krajinović je počeo treći set sa izgubljenim servisom, ali je potom oduzeo dva Grku i došao u situacijuda servira za pobedu.

Baš kada je sudija pitao tenisere da prekinu meč zbog mraka, Cicipas je bio u napadu, insistirao je da se nastavi, Filip je to sportski prihvatio, ali ga je to koštalo brejka i sada sa 5:5 u trećem setu čeka nastavak meča.

Šteta, mogao je da bude u znatno boljoj situaciji da je meč prekinut pri 5:3 ili da je osvojio set. Ovako...

Laslo Đere, 32. teniser sveta, nije uspeo da pobedi Keija Nišikorija, iako je u petom, odlučujućem, setu imao dva brejka prednosti. Viđena je velika drama, na terenu su proveli čak četiri i po sata. 

Aleksandra Krunić prva je izašla na teren i propustila je meč loptu i dva servis-gema, te izgubila od Lesje Curenko posle maratona sa 7:5, 5:7, 11:9.

Dan je u pojedinačnoj konkurenciji zatvorio Filip Krajinović protiv Stefanosa Cicipasa, čiji je meč prekinut zbog mraka.

Srpski teniser gubi sa 2-0 u setovima, dok je meč u trećem prekinut pri rezultatu 5:5. Filip je imao 5:3 i servirao je za smanjenje zaostatka, ali je pretpreo brejk i potom je Cicipas izjednačio na 5:5. Meč će se nastaviti u subotu od 13h.

Trojica naših tenisera će nastupiti i u dublu, Dušan Lajović i Janko Tipsarević su slavili protiv Denisa Molhanova i Igora Zelenaja 2-0, a Miomir Kecmanović u tandemu sa Kasperom Rudom nije uspeo da se plasira dalje, pošto su poraženi u tri seta od Federika Delbonisa i Giljerma Durana.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar