RG: Gofan dobro oznojio Nadala!

Španac kroz četiri seta do osmine finala.  Rafael Nadal, drugi teniser sveta, plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je u četiri seta bio bolji od Davida Gofana.  Nije delovalo tako, ali Rafa izgubio prvi set! Španac odlično počeo, pa posustao, ali se brzo podigao. . .

Tenis 31.05.2019 | 20:31
RG: Gofan dobro oznojio Nadala!
U trećem kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa, branilac trofeja i "kralj šljake" - Rafael Nadal - izgubio je prvi set na turniru (ukupno tek 26. tokom 15 godina učešća na grend slemu u Parizu) , ali i upisao treću pobedu.

Posle furioznog starta i 6:1, 6:3 u prva dva seta, Belgijanac David Gofan uspeo je da vrati nadu, dobivši treći set 6:4. Nije to poremetilo koncentraciju favorizovanom Špancu, koji je četvrti set rešio u svoju korist - 6:3 i upisao četvrtu pobedu u pet dosadašnjih duela sa Gofanom. 

Nadal će u osmini finala igrati protiv Huana Ignjasija Londera iz Argentine, koji je posle tri i po sata savladao Korentena Mutea iz Francuske - 2:6, 6:3, 6:4, 5:7, 6:4.

Dosad se nisu sastajali.

Španac, koji je izgubio prvi set na turniru, odigrao je dobar meč, uz malo oscilacija, a za trijumf mu je bilo potrebno skoro tri sata – 6:1, 6:3, 4:6, 6:3.

Belgijski teniser pružio je odličan otpor aktuelnom šampionu Otvorenog prvenstva Francuske, ali više od jednog seta nije mogao.

Nadal odigrao je furiozni prvi set, dok je već u drugom imao više posla. Iako je Španac napravio dva brejka, Gofan je u svakom pružao jak otpor i "kralju šljake" nije bilo nimalo lako.

Dobru igru iz trećeg seta Gofan je preneo u četvrti. Belgijanac je uspeo da oduzme servis gem Špancu u devetom gemu i da potom u desetom smanji na 2-1.

Ipak, to je bilo sve što je uspeo 29. teniser sveta. Nadal četvrti set dobija rezultatom 6:3 i odlazi u osminu finala.

Rafael Nadal prošao je u četvrtu rundu Rolan Garosa iako je ispustio prvi set na ovogodišnjem izdanju Otvorenog prvenstva Francuske. Španac koji juri 12. veliku titulu u Parizu uspeo je da savlada 27. nosioca Davida Gofana sa 3:1 (6:1, 6:3, 4:6, 6:3). 

Nadal je počeo brilijantno meč jer je Gofan osvojio sam dva poena u prva tri gema, potom je Španac poveo sa 5:0 i dobio prvi set 6:1. Slično je bilo i u drugom setu, ali je Gofan u trećem počeo da udara jako lopticu, da rizikuje i to mu se isplatilo pa je oduzeo Nadalu set.

Ipak, sve što je Gofan uspeo da učini je da izazove malo nelagodu kod Nadala, ali nikako da ga stavi u problem. Španac je brzo proigrao kako zna i dobio meč sa 3:1.

U sledećoj rundi Nadal će igrati protiv pobednika duela u kome se sastaju Huan Ignasio Londero i Korentin Mute. Ko bude bolji od njih dvojice biće protivnik Nadala u četvrtfinalu. Inače ovaj duel se igrao na godišnjicu poraza od Robina Soderlinga 2009. godine.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar