RG: Federer proslavio 400. grend slem meč!

Švajcarac prošao u osminu finala Rolan Garosa.  Federer "počistio" Ruda i plasirao se u osminu finala.  Švajcarski teniser Rodžer Federer sa 3-0 (6:3, 6:1, 7:6) je pobedio Kaspera Ruda i plasirao se u narednu fazu Otvorenog turnira u Parizu.  Dečko, idi treniraj pa se onda pojavi pred Fedeksom! Švajcarac u 3. kolu Rolan Garosa očitao javnu lekciju 17 godina mlađem Kasperu Rudu.

Tenis 31.05.2019 | 18:18
RG: Federer proslavio 400. grend slem meč!
Prvi ikada duel 20-godišnjeg Norvežanina Kaspera Ruda i 17 godina starijeg Rodžera Federera, očekivano, pripao je Švajcarcu.

U trećem kolu Rolan Garosa Federer, u svom jubilarnom 400. meču na grend slem turnirima, opravdao je ulogu favorita i pobedio 3:0, mada se u trećem setu prilično namučio. Verovatno ga je i malo stigao umor, dok je dosta mlađi protivnik, 63. na ATP listi, rešio da zapne iz sve snage posle 0:2, svestan da je pitanje hoće li ponovo imati priliku da igra protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Na kraju: 6:3, 6:1, 7:6 (10:8) posle dva sata i 14 minuta igre.

Federer će u osmini finala igrati protiv Francuza Nikole Maija ili Argentinca Leonarda Majera. Prvog je dosad pobedio u sva četiri međusobna duela, a drugog u sva tri.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer uspeo je za dva sata i 14 minuta da savlada Kaspera Ruda i obezbedi plasman u osminu finala Rolan Garosa.

Meč je počeo mirno, Federer i Rud su osvajali poene na svom servisu i ishod je bio nerešen posle šest gemova, da bi Švajcarac u sedmom napravio prvi brejk i poveo sa 4:3, da bi pri prednosti od 5:3 napravio i drugi i krunisao prvi set.

Drugi set je prošao u znaku Rodžera Federera, pošto je za nekih 30ak minuta uspeo da "samelje" Kaspera Ruda i da sa prednošću od 6:1, osvoji i drugi set, pa je na semaforu pisalo 2-0.

Švajcarac je prilično rasterećen ušao u treći set, što se po njegovoj igri i videlo. Rud je ušao u treći set odlučan da produži susret koliko god je to bilo moguće, pa je uspeo da napravio brejk i povede sa 2:0.

To je Rodžera malo "ošamarilo" pa je odmah u trećem gemu uzvratio brejk. Nismo videli iznenađenja do kraja trećeg seta, oba tenisera su bila sigurna na svom servisu, pa je posle taj brejka Rodžer Federer izašao kao pobednik i plasirao se u narednu fazu.

U osmini finala, Rodžer Federer će "ukrstiti koplja" sa boljim iz duela Nikolas Mau – Leonardo Majer.

Da li je tenis propao ili je "velika trojka" sa druge planete, nije savim jasno. Jer ono što  preko decenije rade Nole, Rafa i Rodžer ne samo da oduševljava, već i počinje da zabrinjava.

Koliko su moćni u odnosu na ostatak teniskog karavana, posebno kada se ukrste na velikoj sceni poput Rolan Garosa sa očigledno rano obeleženim "supertalentima" pokazao je danas Švajcarac protiv Kaspera Ruda. slavivši sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1 i 7:6 (8). Norveški 20-godišnjak, jednostavno nije imao šta danas da traži na stadionu "Suzan Leglan" iako je na kraju uspeo da dobaci do taj-brejka i tako koji minut više zadrži 17 godina starijeg oponenta na terenu.

Za razliku od prva dva seta gde je viđena klasična igra mačke i miša, Rud je uspeo da se podigne u trećem delu susreta trećeg kola pariskog grend slema i da pripreti švajcarskom,maestru, čak i da stigne do set-lopte, ali dalje nije mogao. Momak jeste pokazao u ovom meču talenat, ali nedovoljan za velika ostvarenja i teško da će od njega biti zaista vrhunski igrač. No, vreme će pokazati da li je ovaj uglavnom slab utisak prolazan.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar