RG - Krunić: Nisam zaplakala, već zakukala!

Teško mi je. . . ! Aleksandri Krunić je izuzetno teško pao poraz u drugom kolu od Ukrajinke, Lesije Curenko.

Tenis 31.05.2019 | 20:56
RG - Krunić: Nisam zaplakala, već zakukala!
Imala je srpska teniserka, u meču koji se igrao u dva dana, priliku da meč reši u svoju korist, nekoliko puta je imala servis gem za pobedu, ali je poklekla i na kraju izgubila , Curenko je slavila sa 5:7, 7:5, 11:9.

Po završetku meča, Aleksandra je zaplakala, a kako i ne bi posle svega što joj se događalo, ne samo u ovom meču. već uopšte tokom cele sezone.

"Nisam zaplakala, već sam zakukala! Nikad ne plačem posle mečeva, ali teško mi je bilo psihički. Plakala sam i juče i jutros, bilo mi je muka generalno od cele situacije. Nisam mogla da spavam, od adrenalina, od meča, od toga što moram da nastavim. Prolazila mi je ta meč lopta od juče sto puta kroz glavu, bila je borba i pre izlaska na teren danas, posle mi se sve nakupilo. Najveći razlog plakanja bio je što sam se razočarala u sebe, što nisam ništa promenila danas nego sam napravila istu grešku kao i juče. Izgleda da za sada nisam spremna da igram čvrsto kad je bitno i to je to", izjavila je na konferenciji za medije.

Potom se unela u analizu stvari koje su se dešavale na terenu i tome šta je bilo presudno.

"Bila je čvršća u bitnijim momentima, koliko god sam htela da udarim kad je trebalo, jednostavno, nisam mogla. I juče ista priča na 5:4, 30:0, ili na 6:5... Isto nisam smela da udarim iako ja sebi pred poen kažem da igam čvrsto. Ali ne vredi, pozitivno je što sam se borila i što kad sam imala pad, pokušala sam da se vratim i uspela sam. Mislim da mi je to nedostajalo poslednjih osam ili devet meseci, od početka sezone i kraja prošle. Nijanse su odlučivale, jednostavno je imala, da ne kažem šta... u odnosu na mene."

Priznala je i da je osećala manjak samopouzdanja.

"Pa mislim da jeste nedostatak samopouzdanja, jednostavno i nedostatak tih situacija jer sam dobila dva meča od početka sezone, da ne računam Fed kup. Tokom godine, pre Rolan Garosa, već sam i zaboravila kako izgleda situacija kad imaš meč loptu. Naročito posle ovakve borbe nije lako, uvek se nadaš, uvek je ta klackalica, hajde da ne preforsiram, da ne pogrešim, bolje je da joj dam udarac da odigra ona, da možda pogreši.. Kad to ne upali, pitam se što nisam udarila...Klasika. Na 7:6 i 30:0 sam trebala da udarim, da pritisnem. Ne vredi, to je proces, ja bih volela kad nešto promenim u treningu da meni sve to proradi i na terenu, ali za ove stvari treba i samopouzdanje i vreme i treba više takvbih situacija. To na kraju i pravi razliku i u renkingu i tome ko će dobiti meč. To ko će biti čvršći u ključnim trenucima. Ja na kraju mogu samo da joj čestitam, devojka je zasluženo dobila meč", kaže Krunićeva.

Sada je očekuje put u Hrvatsku, tačnije na ostvo Brač, na jedan od turnira.

"Idem kući sada, igraću u Bolu na Braču. Igraću tamo. Hoću malo da budem kući za vikend da odmorim malo glavu i stavim sebe u ispravnu perspektivu za Bol. Ovo je neki novi početak za mene, pre dve nedelje meni su udarci bili potpuno raštelovani, nisam znama ko mi glavu nosi. Ne znam ni koji mi je bio poslednji meč u Rimu... Da protiv Pliškove, znam da je bio fijasko, oni nije ni na šta ličilo. Od tad do danas mislim da je ovo tenis koji može da mi donese lepe rezultate, naravno, Lesija je danas pokušala da meuspori. Nisam bila agresivna od početka poena, čim sam ušla u balone.. Ne mogu da se iščupam iz toga, nemam dovoljno fizičke snage da vratim duboku i visoku loptu. I da sam napadala, to bi bilo srljanje, zato sam pokušala da je otvorim, da se izvučem na forhend, ali opet, ne mogu mnogo toga da uradim. Trebalo je to da radim na početku poena, da ne bi došlo do tih balona. To nije igra koju ja igram, ona je dobra sa osnovne linije u tim sporim poenima, tao je i pokiušava da me u njih uvuče. Žao mi je samo što nisam nastavila da forsiram svoju igru već sam prihvatila njenu", priča Krunićeva.

Na kraju, rekla je da iz ovoga može samo da nauči.

"Naravoučenije, ovo su najbolniji trenuci, ali se iz njih nažalost najviše nauči, ako si pametan. Ja se nadam da ću naučiti što više mogu i da će mi Bol biti kao trening nedelja, da u tim bitnim trenucima, ako ih budem imala, moja igra ne zavisi od trenutka, već da igram isto, nezavisno od rezultata", zaključila je srpska teniserka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar