RG: Senzacija u Parizu - Hrvatica eliminisala Pliškovu!

Druga teniserka sveta Karolina Pliškova eliminisana je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske.  Kraj i za Pliškovu, Osaka ostaje na WTA tronu! Hrvatica Petra Martić preslišala drugi reket sveta i plasirala se među 16 najboljih na Rolan Garosu.

Tenis 31.05.2019 | 17:02
RG: Senzacija u Parizu - Hrvatica eliminisala Pliškovu!
Pliškova je poražena od 31. na WTA listi Petre Martić iz Hrvatske rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 6:3), za malo manje od sat i po vremena igre.

Martićeva će u narednoj rundi igrati protiv pobednice duela u kom će se sastati Veronika Kudermetova i Kaja Kanepi.

Marketa Vondrušova iz Češke pobedila je u trećem kolu Karlu Suares-Navaro sa 2:0 (6:4, 6:4).

Vondrušova će se u sledećem kolu Rolan Garosa sastati sa Anastasijom Sevastovom iz Letonije.

Sevastova je posle velike borbe pobedila Eliz Mertens sa 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 11:9).

Amerikanka Medison Kiz je kao 14. nosilac opravdala ulogu favorita protiv Prisile Hon i pobedila sa 2:1 (7:5, 5:7, 6:3).

Kiz će igrati protiv Ane Blinkove iz Rusije u narednoj rundi.

U ženskom singlu Rolan Garosa danas je pala još jedna zaista velika žrtva 118. izdanja pariskog grend slema. A za to je "kriva" Petra Martić koja je u dva seta preslišala Karolinu Pliškovu slavivši sa 6:3 i 6:3 za sat i 25 minuta igre na stadionu "Filip Šatrije".

Iskusna 31-godišnja Splićanka je viđena i pre početka meča kao potencijalna mina za kladioce pošto je u pet prethodnih odmeravanja sa trenutno drugim reketom sveta bila bolja u četiri navrata. Čehinja, koja je mogla da se domogne i prvog mesta na WTA listi u Parizu ima za čim da žali jer je delovalo kao da je uz pomoć novog trenera, legendarne Končite Martinez konačno bila spremna da napravi nešto zaista veliko. Ipak, osvajanje grend slema, ali i uspon na sam vrh ženskog tenisa za jednu od najboljih teniserki sveta ostaju i dalje san.

Pošto je Pliškova ispala, a pre nje i povređene Angelika Kerber i i Kiki Bertens, dok je Petra Kvitovaodustala od učešća na RG više nema pretnji za Naomi Osaku, to jest njeno prvo mesto na WTA listi koje će zadržati i po završetku pariskog grend slema.

Protivnica Petri Martić u borbi za četvrtfinale biće bolja iz susreta između Estonke Kaje Kanepi i malo poznate Ruskinje Veronike Kudjermetove.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar