RG: Tipsarević i Lajović u 1/8-finala dublova!

Drama i spektakl – Lajović i Tipsarević idu dalje! Srpski teniseri Dušan Lajović i Janko Tipsarević su se plasirali u osminu finala Rolan Garosa u dubl konkurenciji.  Srpski par u dva seta bolji od argentinskog za veliki uspeh.

Tenis 31.05.2019 | 16:24
RG: Tipsarević i Lajović u 1/8-finala dublova!
Oni su maksimalnim rezultatom, 7:5, 7:6(5), savladali Denisa Molhanova i Igora Zelenaja, u meču koji je trajao 104 minuta.

U borbi za četvrtfinale će se sastati sa timom koji pobedi u duelu Rohana Bopane i Marijusa Copila protiv Benžamena Bonzija i Antoana Oana.

Srpski tandem je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, u trećem su imali šansu da to ponove, ali su protivnici ipak uspeli da sačuvaju servis.

U šestom gemu je ukrajinsko-slovački tandem bez izgubljenog poena “uzeo“ servis srpskih tenisera i poravnao rezultat na 3:3.

Do prve set lopte su Lajović i Tipsarević stigli u desetom gemu, ali u tome nisu uspeli, da bi potom usledio brejk – bez izgubljenog poena.

U 12. gemu srpski tandem je okončao set, iskoristivši drugu brejk loptu, a prethodno su spasli jednu brejk loptu.

Drugi set je počeo sa četiri uzastopna brejka, pa su usledila četiri gema u kojima su serviseri bili uspešniji, pa još dva sa brejkovima.

U desetom su Lajović i Tipsarević imali meč loptu – nisu je iskoristili, a protivnici su uspeli da naprave brejk i smanje na 5:5.

Meč je otišao u taj-brejk, koji je srpski tandem okončao rezultatom 7:5, iskoristivši drugu vezanu meč loptu.

Nastavlja se odlična sedmica srpkog tenisa na Rolan Garosu, makar kada su u pitanju naši muški predstavnici. Pošto ih je četvorica obezbedilo treće kolo u singlu (Đere, Lajović, Krajinović i Đoković), to je danas pošlo za rukom i našem dublu koji čine Dušan Lajović i Janko Tipsarević. Njih dvojica su danas bili bolji od para koji su sačinjavali Ukrajinac Denis Molčanov i Slovak Igor Zelenaj rezultatom 2:0, po setovima 7:5 i 7:6 (5). 

Protivnički dubl je odmah na startu meča stigao do brejka koji ipak nije uzdrmao srpski par. Te je prvo došlo do izjednačenja za 3:3, a onda bukvalno u poslednjem trenutku, u 11. gemu i do prednosti koju su uz malo muke odmah konvertovali u 7:5 i osvajanje seta.

Napeto je bio u drugom delu susreta, posebno na početku kada su jedni druge brejkovali u dva navrata. Potom se ništa značajnije nije dešavalo sve do devetog gema kada je naš dvojac iskoristio prvu brejk loptu, ali kada je prednost trebalo da konvertuju u pobedu i plasman u osminu finala, dozvolili su protivnicima da im uzvrate istom merom. Meč je ušao u veoma dramatičan taj-brejk koji je loše počeo po naš dubl, ali su Duci i Tipsa bukvalno na iskustvo i čist kvalitet preokrenuli i konačno uspeli da slave protiv veoma žilavih protivnika. 

U borbi za četvrtfinale njih dvojica igraju protiv boljih iz susreta između parova koji čine Indijac Rohan Bopana i Rumun Marijuš Kopil i domaće mlade nade Benžeman Bonzi i Antoan Oanga (momak koji se probio i u treće kolo singla gde igra protiv daleko poznatijeg i iskusnijeg sunarodnika Gaela Monfisa).

Lajović naravno nastavlja sa borbama u pojedinčanoj konkurenciji gde ga sutra očekuje veoma težak meč treće runde protiv petog nosioca, Nemca Aleksandera Zvereva. Tipsarević je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen na startu nakon petosetnog maratona protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar