RG: Katastrofa za Aleksandru Krunić!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u treće kolo Rolan Garosa, pošto je poražena od Lesije Curenko.  Šteta: Aleks pala posle 20 gemova u trećem setu! Aleksandra Krunić nije izborila plasman u treće kolo Rolan Garosa u meču koji je igran dva dana!

Tenis 31.05.2019 | 15:46
RG: Katastrofa za Aleksandru Krunić!
Aleksandra Krunić propustila je priliku da u četvrtak uveče realizuje meč loptu, i ispostavilo se da ju je to koštalo plasmana prvi put u treće kolo Rolan Garosa.

Lesija Curenko uspela je pre mraka da stigne do izjednačenja - 6:6, a onda posle rovovske borbe dan kasnije i do pobede.

Aleksandra Krunić - Lesija Curenko 1:2 (5:7, 7:5, 9:11)!

Srpska teniserka je posle prespavane noći dobro krenula, dva puta napravila brejk (7:6, 8:7) i bila u prilici da na svoj servis završi meč, ali je Ukrajinka uspela da joj, ne samo uzvrati istom merom, već i da preokrene.

U 20. gemu je prvi put posle prekida dobila šansu da završi duel, i to je i učinila, iskoristivši drugu meč loptu.

Aleksandra završava priču u Parizu u drugom kolu, što joj je najveći domet na drugom grend slemu u karijeri, pošto je dva puta zaustavljena na startu (2015. i prošle sezone), dok će Curenko, koja je 27. nosilac u narednoj rundi na megdan čuvarki trofeja, Rumunki Simoni Halep.

Ukrajinka je slavila rezultatom 2-1 u setovima, po gemovima 5:7, 7:5, 11:9, u meču koji je trajao praktično dva dana.

Krunićeva je imala jednu meč loptu, koju nije iskoristila, kao i dva servis gema za okončanje meča, međutim oba puta je protivnici dozvolila da napravi brejk.

Duel je počeo u četvrtak, ali je prekinut zbog mraka pri rezultatu 6:6 u trećem setu, pa je nastavljen u petak.

U poslednjem odigranom gemu prvog dana Krunićeva je imala priliku da završi posao, ali je propustila meč loptu, a potom i izgubila taj gem.

Meč je nastavljen nizom od četiri brejkova, do rezultata 8:8, a naredna tri su protekla bez većih uzbuđenja.

Ukrajinka je furiozno startovala 20. gem u setu, povela sa 40:0 i uprkos pokušaju Krunićeve da se vrati, uspela da iskoristi drugu meč loptu i okonča maraton.

Od početka meča je bilo evidentno da će teniserke voditi veliku borbu. Krunićeva je u prvom setu vodila sa 4:1, ali je dozvolila potom protivnici da osvoji dva uzastopna gema.

Rezultat je bio izjednačen na 5:5, posle brejka Curenko, ali je Krunićeva napravila ribrejk već u sledećem gemu, a potom u 12. iskoristila drugu set loptu.

Srpska teniserka je otvorila drugi set brejkom, ali ga je u 12. završila izgubljenim servisom, čije je rezultat u gemovima bio izjednačen na 1-1.

Pravi festival brejkova je viđen u trećem setu, ukupno 13 od 20 gemova je osvojila teniserka koja je primala servis.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar