Novak: Najveća motivacija su mi...

. . . pobede nad Rafom i Rodžerom! Novak Đoković je po ko zna koji put pričao novinarima o svom velikom rivalstvu sa Rafaelom Nadalom.

Tenis 31.05.2019 | 19:34
Novak: Najveća motivacija su mi...
Nakon što je lako izborio plasman u treće kolo Rolan Garosa, jedan od reportera u Parizu je istakao da su njih dvojica možda najbolji u istoriji tenisa.

Đoković je prokomentarisao ogroman broj mečeva i neizvesne bitke sa Špancem koje će zauvek ostati upisane u istoriju ovog sporta.

"Shvatam to kao kompliment, čast mi je što sam deo jednog od najvećih rivalstava u sportu. Nas dvojica smo se sretali možda više nego bilo koja druga dvojica igrača u istoriji. I to traje. Ja sam igrač kakav sam danas zahvaljujući njemu, zbog našeg rivastva i jer me uvek tereo da napredujem. Mislim da je tako i u njegovom slučaju", rekao je Đoković.

Đoković i Nadal su do sada imali 54 susreta, a Srbin vodi 28-26, s tim što je dobio devet od poslednjih 12 okršaja.

"Naš stil igre se bazira na osnovnoj liniji. Obojica smo fizički spremni, vrlo profesionalni i uvek se trudimo da unapredimo različite vrste udaraca i samo igru generalno. Mislim da sam zbog našeg rivalstva i sreće da sam u poslednjih deset godina u vrhu muškog tenisa, toliko godina među trojicom najboljih na svetu, uz Rodžera naravno", dodao je Srbin.

Đoković je u karijeri osvojio 74 trofeja, a Nadal 81. 

"Njegovi rezultati i sve što radi, posebno na ovoj podlozi, stvaraju mi dodatni pritisak da moram da ga pratim. Mislim da smo često vukli jedan drugog, jer zbog tog rivalstva tu je uvek nova motivacija, inspiracija da se bude bolji od najvećeg rivala. To je bila jedna od mojih najvećih motivacija, da pobedim Rafu ili Rodžera, na najvećim turnirima. To je najveći izazov koji postoji u tenisu za mene", zaključio je Novak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar