LN: Podmlađena Srbija pala u Koneljanu!

Tesan poraz Srpkinja od Italijanki.  Odbojkašice Srbije izgubile su od Italije 3-1 (25:27, 25:17, 27:25, 25:23) u šestom kolu Lige nacija.  

Ostali sportovi 30.05.2019 | 23:14
LN: Podmlađena Srbija pala u Koneljanu!
Podmlađeni srpski tim je nakon dobijenog prvog seta prokockao 15:11 u drugom, a potom i set loptu u trećem (24:23).

Naša selekcija je trećim porazom u poslednja četiri meča ostala na osmom mestu sa polovičnim učinkom.

U reprezentaciji Srbije istakla se Katarina Lazović sa 16 poena, dok je 14 upisala Ana Bjelica.

Najefikasnija u selekciji Italije bila je Paola Egonu sa 32 poena, dok je Kristina Čiričela upisala 12.

Naša selekcija je trećim porazom u poslednja četiri meča ostala na osmom mestu sa polovičnim učinkom.

Italija sa skorom 5-1 deli prve četiri pozicije sa Turskom, SAD i Poljskom.

Srpske odbojkašice završavaju turnir druge nedelje Lige nacija 2019. u Koneljanu sa skorom 1-2, što uz beogradskih 2-1 od pre sedam dana, daje 50 odsto uspešnosti (3-3).

Izabranice Zorana Terzića u Italiji su prvo izgubile od SAD (1:3), zatim pobedile Dominikansku Republiku (3:1), pa u četvrtak uveče izgubile od domaće selekcije.

Italija - Srbija 3:1 (25:27, 25:17, 27:25, 25:23).

Aktuelne svetske prvakinje - u čijem trenutnom sastavu je malo osvajačica zlatne medalje u Japanu, naročito onih iz najjače postave - praktično su do poslednjeg poena pretile Italijankama, koje su pri rezultatu 23:23 u četvrtom setu pokazale kvalitet i privele meč kraju.

Srbija nije izdržala, Italija je slavila u trećem meču drugog vikenda Lige nacija. Na kraju je bilo 3:1 u setovima - 25:27, 25:17, 27:25, 25:23. 

Srbija, koja igra u podmlađenom sastavu, u italijanskom Koneljanu pružila je jak otpor domaćinu, ali na kraju nije uspela da dođe do četvrtog trijumfa u Ligi nacija. Velika borba se vodila u četvrtom setu. Do samog kraja Srbija se borila, kako bi izvukla makar peti set i jedan bod. Međutim, Italija je uspela da dobije i ovaj set 25:23 i na taj način se dočepa sva tri boda.

Ekipa Zorana Terzića došla je u Koneljano u kombinovanom sastavu, nije bilo Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Tijane Bošković, dok su Italijanke igrale skoro u svom najboljem sastavu. I to se videlo na terenu.

Nakon poraza od SAD i pobede nad Dominikanskom Republikom, izabranice Zorana Terzića sada su izgubile su Italiji.

Očekivano, najbolja igračica kod Italijanki bila je Paola Egonu koja je na ovom duelu osvojila 32 poena, pa je sigurno bila veoma motivisana zbog poraza Italijanki od Srbije na Svetskom prvenstvu. 

U reprezentaciji Srbije istakla se Katarina Lazović sa 16 poena, dok je 14 upisala Ana Bjelica. Srbija je osma na tabeli Lige nacija sa po tri pobede i poraza, dok je Italija treća sa pet trijumfa iz šest utakmica.

Srbija će se od 4. do 6. juna u Kortrajku sastati sa Belgijom, Poljskom i Rusijom, a poslednja dva turnira u okviru glavnog dela Lige nacija odigraće u Japanu, odnosno Kini.

Kraj glavnog dela je 20. juna, dok će Nanđing od 3. do 7. jula biti domaćin Fajnal siksa.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar