RG: Krunić (bila) nadomak podviga! Prekid - mrak!

Krunićeva propustila meč loptu posle 16 brejkova – prekid zbog mraka! Srpski teniseri Novak Đoković i Dušan Lajović došli su do pobeda u drugom kolu Rolan Garosa, dok je meč Aleksandre Krunić prekinut zbog mraka.  Najbolja srpska teniserka napravila je veliki preokret, ali nije dovršila meč protiv 27. nosioca Rolan Garosa.

Tenis 30.05.2019 | 22:40
RG: Krunić (bila) nadomak podviga! Prekid - mrak!
Aleksandra Krunić i Ukrajinka Lesija Curenko u četvrtak zbog mraka nisu završile meč drugog kola Rolan Garosa, u kome se Srpkinja nalazila na rubu poraza, a onda dva puta servirala za pobedu i oba puta izgubila gem na svoj servis.

U trenutku prekida, Krunić - Curenko (27. nosilac) 7:5, 5:7, 6:6!

Samo u trećem setu viđeno je osam brejkova, a činilo se da našoj najbolje rangiranoj igračici nema spasa, kada je pri rezultatu 1:4 gubila 15:40 na svoj servis.

Međutim, Krunić je "izvukla" taj gem i potom furioznom igrom došla do dva uzastopna brejka i vođstva od 5:4!

Prvu priliku da se plasira u treće kolo, gde bi se sastala sa prošlogodišnjom šampionkom Simonom Halep, propustila je izgubivši gem sa nulom (5:5).

Usledio je novi Aleksandrin brejk i ovog puta sigurnija igra na svoj servis, koja joj je donela i meč loptu.

Pri vođstvu od 40:30 odlučila se za pasivan pristup i čekanje da Ukrajinka pogreši, što joj se nije isplatilo. Curenko je jednu lopticu poslala na samu osnovnu liniju, izjednačila i potom sa još dva poena došla do 6:6.

Meč će biti nastavljen u petak u ranim popodnevnim časovima.

Krunić, koja je 76. na WTA listi, pobedom bi se priključila četvorici naših tenisera, koji su u sredu i četvrtak obezbedili nastup u šesnaestini finala "Frenč opena".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar