RG: Lajović kao šef izborne komisije!

U žrebu je ostalo 12,5 odsto Srba! Nikad nije bilo više srpskih tenisera u 3. kolu Rolan Garosa.

Tenis 31.05.2019 | 09:42
RG: Lajović kao šef izborne komisije!
Kada bi Rolan Garos bio neko izborno takmičenje, srpska stranka bi na njemu ostvarila ozbiljan rezultat! Prema preciznoj računici Dušana Lajovića, manirom šefa izborne komisije, u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske je 12,5 odsto tenisera iz Srbije.

Daleko je to iznad bilo kojeg izbornog cenzusa, svaki osmi igrač koji je preskočio dva kruga je iz Srbije. Poslednji koji se priključio Novaku Đokoviću, Laslu Đereu i Filipu Krajinoviću je Dušan Lajović, koji je sa 3:0 počistio kvalifikanta Banšetrita.

Na startu su bila šestorica srpskih musketara, ali Janko Tipsarević nije prošao prvo, a Miomir Kecmanovićdrugo kolo.

„Nadam se da neće biti tri, dva jedan... Nego da ćemo svi doći i do četvrtog kola. Negde sam pročitao, 12,5 odsto žreba je sada srpsko“, rekao je Lajović posle pobede za Sportklub.

Dušan je bez izgubljenog seta došao do trećeg kola i priznaje da mu odgovara sistem takmičenja na grend slemovima.

„Psihički se osećam druačije kada se igra u tri dobijena seta, jer mogu da budem staložen, ne mora ništa na brzinu da se završi, kao kada se igra na dva. Jako je bitno osvojiti prvi set, to je veliki vetar u leđa“.

Naredni rival je dobro poznato lice – Aleksandar Zverev. Pre godinu dana je Lajović na Rolan Garosu vodio 2:1 u setovima, pa izgubio od Nemca.

„Nisam isti igrač kao pre dve nedelje, četiri nedelje ili pre godinu dana. Osećam se rasterećenije. Znam da mogu da pobeđujem dobre igrače u nizu i to olakšava, a videćemo hoće li doneti neku promenu ili ne“, rekao je Dušan Lajović.

Pre nekih desetak godina, kada su u svetskom vrhu bile Ana Ivanović i Jelena Janković, grend slem u Melburnu su prozvali Serbian open. Još jedan korak za četiri srpska musketara u Parizu, pa će se ponovo na taj način govoriti o uspehu našeg tenisa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar