RG: Rutinske pobjede Novaka i Lajovića!

Đoković za sat i po do trećeg kola Rolan Garosa.  Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Švajcarcem Henrijem Laksonenom rezultatom 3-0.  1, 2, 3 - Novak pre kiše u 3. kolu.  Najbolji teniser sveta bez izgubljenog gema rešio i drugi meč na Rolan Garosu. Izbacio "srećnog gubitnika" Henrija Laksonena iz Švajcarske.  Lajović maksimalan protiv kvalifikanta za duel sa Zverevim.  Srpski teniser Dušan Lajovioć pobedio je Francuza Eliota Banšetrija sa 3-0 u setovima i došao do trećeg kola Rolan Garosa.

Tenis 30.05.2019 | 16:39
RG: Rutinske pobjede Novaka i Lajovića!
Novak Đoković nastavlja pobednički niz na Rolan Garosu.

Upisao je drugu pobedu u Parizu, pošto je savladao Henrija Laksonena u tri seta - 6:1, 6:4, 6:3 posle 93 minuta igre.

Bio je to njegov prvi duel protiv 104. igrača sveta, Finca koji poslednjih osam godina nastupa pod zastavom Švajcarske, a koji je u glavni žreb stigao kao "srećni gubitnik" nakon što je Sem Kveri neposredno pred start turnira otkazao nastup.

Đoković je ekspresno rešio u svoju korist prvi set, posle samo 23 minuta, a preostala dva dobio je uz malo više truda. Rival je posle početnog grča, u nastavku bio daleko opušteniji, a prvog tenisera sveta ni servis nije služio kao na početku, što se odrazilo na igru i rezultat.

Ipak, Đoković je sve vreme bio taj koji je kontrolisao situaciju na terenu, a budući da su se u drugom delu meča navukli i tamni oblaci iznad kompleksa Rolan Garosa, činilo se da je žurio da završi posao pre kiše.

Đokovića u trećem kolu očekuje duel sa još jednim malo poznatim teniserom - Salvatoreom Karuzom.

Italijan, koji je 147. teniser sveta, iznenadio je 26. nosioca Žila Simona u drugoj rundi. Pobedio ga je rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:4, posle dva sata i 20 minuta igre.

Đoković ima poseban motiv da ove godine osvoji pehar u Parizu, jer bi tako vezao sva četiri grend slema u nizu, i to drugi put u karijeri.

Laksonen, 104. teniser sveta koji je u glavni žreb RG upao kao "srećni gubitnik", pružio je sasvim solidan otpor potencijalnom osvajaču turnira tokom drugog i trećeg seta.

U prvom setu na terenu je postojao samo jedna teniser. Novaku je sve polazilo za rukom, a Laksonenu je "radila" trema.

Švajcarac je grešio više nego što je pogađao, ali, istini za volju, Đoković je bio na izuzetno visokom nivou, što je na kraju srpski teniser "rekao" rezultatom – 6:1.

U drugom setu Laksonen je zaigrao značajno agresivnije, a hrabrost mu se isplatila.

Novak je ipak prvi napravio brejk i poveo sa 3:2, međutim nekoliko munjevitih udaraca kasnije Švajcarac je vratio brejk, i to bez izgubljenog poena.

Prvi pretrpljeni brejk pariskog popodneva Novak je shvatio kao izazov, pa je odmah ponovo oduzeo servis rivalu. Do kraja seta viđen je podjednako agresivan tenis Laksonena, ali i odlična odbrana srpskog igrača (6:4).

Đoković treći set započeo isto kao i prvi – brejkom. Nije dopustio rivalu da se "razmaše" i dobro započeo treći deo igre. U nastavku seta, iznenađujuće, češće je Laksonen pretio na riternu (u dva navrata 15:30), ali mu Novak nije dopustio da dođe ni do brejk prilike.

Srpski teniser je poveo sa 5:3 i Švajcarac je servirao za opstanak u meču, a Novak je "namirisao" da može da završi meč brejkom i to učinio – posle jednog fenomenalnog forhenda i greške rivala.

U trećem kolu Novak će za protivnika imati kvalifikanta iz Italije Salvatorea Karuza, koje je iznenadio i eliminisao Žila Simona.

Lajović maksimalan protiv kvalifikanta za duel sa Zverevim. Srpski teniser Dušan Lajovioć pobedio je Francuza Eliota Banšetrija sa 3-0 u setovima i došao do trećeg kola Rolan Garosa. Lajović četvrti Srbin među 32! Kvalifikant iz Francuske nije bio kadar da Dušanu Lajoviću pruži jak otpor u meču druge runde Rolan Garosa.

Lajović je pobedio kvalifikanta iz Francuske za nešto više od jednog i po časa igre, po setovima 6:3, 6:3, 6:4.

Dušan je pobedom i plasmanom u treće kolo RG izjednačio uspeh iz 2014. godine, kada ga je u rundi u koju se sada plasirao izbacio Rafael Nadal.

Ovoga puta imaće nešto lakši posao, s obzirom da će se u borbi za četvrto kolo boriti sa Nemcem Aleksanderom Zverevim, koji je u tri seta bio bolji od Šveđanina Mikaela Imera.

Dušan je meč obeležio odličnom igrom u najbitnijim poenima. Spasao je pet od ukupno šest brejk prilika protivnika, a iskoristio pet od devet svojih.

U prvom setu imao je prednost od 5:3, ali je vrlo lako mogao da ostane bez brejka. Spasao je dve vezane prilike i onda novim brejkom završio set.

U drugom setu izgubio je ukupno dva poena u pet svojih servis gemova. Protivnik je tri servis gema osvojio bez izgubljenog poena, ali je u jedinom preostalom pretrpeo brejk.

Najturbulentnije bilo je u trećem setu, ali ni tu srpski teniser nije imao većih problema. Na početku je ponovo zaustavio rivala koji je zahuktalo krenuo da napravi brejk, a onda je poveo sa 3:2.

Ipak, Francuz mu je vratio istom merom, da bi Dušan u narednom gemu "ukopao" nadu koju je Banšetri dobio u prethodnom.

Domaći teniser je imao priliku da se poptuno vrati u meč i kada je Lajović servirao za pobedu. Došao je do brejk lopte, ali onda napravio tri velike greške za poraz u svom premijernom Grend slem izdanju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar