RG: Tim se namučio, Osaka ponovo preokrenula!

Austrijski teniser Dominik Tim prošao je u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Kazahstancem Aleksandrom Bublikom sa 3-1 u setovima.

Tenis 30.05.2019 | 14:26
RG: Tim se namučio, Osaka ponovo preokrenula!
Tim je do pobede došao posle dva časa i 33 minuta, po setovima 6:3, 6:7(6), 6:3, 7:5.

Austrijanac, četvrti nosilac turnira, imao je više problema od očekivanog protiv 91. tenisera sveta, ali na kraju zakazao duel sa Urugvajcem Pablom Kuevasom.

Bublik je bio odličan u drugom setu. Imao je 4:1, ali dopustio Timu da se vrati u set i odvede ga u taj-brejk. Ipak, Kazahstanac je i tu bio bolji i izjednačio.

Posle lako dobijenog trećeg seta Tim se opet našao u velikim problemima u četvrtom. Bublik je poveo sa 5:2, na riternu imao dve vezane set lopte, ali je usledila furiozna serija Austrijanca koji je osvojio pet uzastopnih gemova i prošao dalje.

Njegov naredni protivnik Kuevas prošao je dalje trijumfom nad Britancem Kajlom Edmundom, koji mu je predao pri rezultatu 7:6, 6:3, 2:1 za Urugvajca.

Podsetimo, Tim ima "svoju" četvrtinu žreba kao četvrti nosilac, a u eventualnom polufinalu protivnik će mu biti Novak Đoković.

Dalje je prošla i japanska teniserka Naomi Osaka, prvi reket planete, pobedom nad Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom – 4:6, 7:5, 6:3.

Osaka je ponovo došla do pobede posle preokreta, kao što je bio slučaj u prvom kolu, a njena protivnica je opet propustila ogromnu šansu da završi duel.

Azarenka je imala prednost od 4:2 u drugom setu i šansu da napravi dupli brejk i, najverovatnije, razbije sav otpor protivnice, ali se Japanka ponov nekako izvukla i zatim u trećem setu ubojitom igrom plasirala u treće kolo.

U narednom kolu Naomi će igrati protiv bolje iz duela Sakari (Grčka) – Siniakova (Češka).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar