Federer "mator"? Ma, jok, igrao sa tatom protivnika...!

Rodžer Federer u zanimljivoj situaciji - na Rolan Garosu će odmeriti snage sa igračem sa čijim je ocem igrao u Parizu.

Tenis 30.05.2019 | 15:23
Federer "mator"? Ma, jok, igrao sa tatom protivnika...!
Rodžer Federer dobro gura na Rolan Garosu, nakon što se vratio na taj turnir pošle četvorogodišnje pauze.

Uspešno je prošao dva kola, i to ostvarivši ubedljive pobede (3:0), a u trećoj rundi očekuje ga meč sa Kasperom Rudom, trenutno 63. igračem sveta.

Rud, koji je 17 godina mlađi, prvi put u karijeri će igrati protiv Federera. To ne bilo ništa neobično, jer je reč o 20-godišnjem igraču, ali priča postaje zanimljiva ako se zna da je Švajcarac igrao sa Kasperovim tatom!

Naime, 1999, kada je Federer debitovao na Rolan Garosu, igrao je i Kristijan Rud. On je tada dogurao do trećeg kola, a 17-godišnji Rodžer poražen je na startu od Patrika Raftera.

Kasper, naredni Rodžerov protivnik, tada je imao samo pet meseci.

Dve godine kasnije, takođe u Parizu, Kristijan Rud odigrao je poslednji Rolan Garos, i to pošto je u prvoj rundi takmičenja bio primoran da preda meč Jermeninu Sargisu Sargisijanu. Da ga povreda nije zaustavila, Rud bi možda odmerio snage sa Federerom, jer je on bio rival u drugoj rundi. Sargisijan je sastao sa Rodžerom i izgubio meč.

"Poznavao sam sve momke koji su igrali tada. Tada je bilo drugačije vreme", rekao je Federer i dodao da se dobro seća da je u njegovom delu žrebu pre 18 godina bio Kristijan Rud, jer je tada prvi put stigao do četvrtfinala nekog grend slema.

Kasper je otkrio da je mnogo slušao o Federeru tokom detinjstva.

"Tata mi je pričao da su zajedno trenirali. Nisu imali sreće da igraju jedan protiv drugog, ali su se znali sa turnira. Otac ga je zapazio, iako Rodžer u to vreme nije osvajao pehare, ali mu je zapao za oko jer je bio dobar. Kada sam slušao te priče, Federer je već uveliko osvajao trofeje, ali ja nisam tada bio svestan koliko je on veliki šampion", dodao je Kasper.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar