Repriza finala SP: Srbija autsajder u Koneljanu!

Egonu se razbolela! Italijanke pred svojim navijačima favoriti iako je neizvesno igranje najbolje odbojkašice svetskih vicešampionki. Amerikanke posle pet kola jedine neporažene u Ligi nacija.

Ostali sportovi 30.05.2019 | 13:29
Repriza finala SP: Srbija autsajder u Koneljanu!
Poraz od SAD, pobeda protiv Dominikanki, danas (20 časova, Sport klub) sledi poslednji meč za srpske odbojkašice protiv domaćina Italije drugog vikenda Lige nacija u Koneljanu. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva u Japanu kada su Srpkinje slavile posle drame i pet setova. Izostaće dvoboj verovatno dve najbolje korektorke današnjice Tijane Bošković i Paole Egonu.

Srpska bombarderka je ostala u Beogradu. Selektor Zoran Terzić odmorio ju je posle naporne klupske sezone. S druge strane, Italijanke su prijavile najjači sastav drugog vikenda u Koneljanu. Prva zvezda svetskih vicešampionki Paola Egonu je igrala prvog dana protiv Dominikanske Republike, ali nije bila u sastavu protiv SAD. Ona se razbolela pa nije mogla da pomogne saigračicama u sredu. U njenom izostanku treba tražiti uzrok poraza domaćina od Amerikanke koje jedine imaju svih pet pobeda. Učešće Egonu je pod znakom pitanja za večerašnji meč protiv Srbije.

U odsustvu korektorke šampiona Evrope Novare šansu je iskoristila Indre Sorokaite koja je protiv Amerikanki bila najefikasnija sa 20 poena. Primač servisa Koneljana Mirjam Sila je bila odlična do trećeg seta, al i ona je zbog zdravstvenih problema napustila meč u sredu.

Srbija je stigla oslabljena u Italiju i bez obzira da li igra Egonu ili ne, domaćin je favorit. Protiv Dominikanki blistala je Ana Bjelica sa 25 pona. Prvi tehničar naše reprezentacije Maja Ognjenović propustiće ovo takmičenje, a breme organuzacije napada pašće na Slađanu Mirković, koja je dobila prednost u odnosu na Bojanu Živković koja je bila rezervni dizač prošle godine na SP.

“Očekujem pre svega da pružimo dobru igru protiv Italije. Nismo u kompletnom sastavu, ali igračice koje su tu će pružiti maksimum pa videćemo za koliko će to biti dovoljno”, rekla je tehničar naše selekcije Slađana Mirković.

Amerikanke igraju nekompletne, ali gaze. Jedina su neporažena ekipa u Ligi nacija. I bez Džordan Larson, Mišel Barč-Hekli, Kimberli Hil… izabranice selektora Kirča Kiraljija su pokazale snagu dosad. U sredu je pala Italija pred 4.000 gledalaca u Koneljanu posle pet setova. Dominikanke teško mogu da stanu na put braniocu krune u Ligi nacija.

Turska se ubedljivom pobedom protiv Nemačke oporavila od šoka i poraza u Ankari od Japanki prvog dana. Četa trofejnog italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija ima ulogu favorita protiv skromnih Ruskinja koje su u velikoj krizi poslednjih godina i daleko su od borbe za medalje na velikim takmičenjima.

Zanimljivo će biti u Apedornu gde podmlađena selekcija Holandije, evropski vicešampion, dočekuju odličnu Poljsku koja je iznenadila Brazil u sredu.

Kina kao domaćin F6 u Nanđingu (3-7. jul) je osigurala plasman, a najboljih pet posle 15 kola će izboriti vizu za napad na drugi trofej ovog takmičenja pod okriljem Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar