U finalu plej-ofa: Borac - Izviđač!

Borac m:tel u finalu, briljirao Ljubišić! Ljubišić junak utakmice, zaustavio 22 šuta domaćih! Izviđač zakazao duele sa Banjalučanima! Finalna serija igra se na dvije pobjede.

Ostali sportovi 29.05.2019 | 23:44
U finalu plej-ofa: Borac - Izviđač!
Rukometaši Borac m:tel-a izborili su nastup u finalu plej-ofa za šampiona Bosne i Hercegovine. Večeras su izabranici Mirka Mikića poraženi u Gračanici rezultatom 21:19, ali su, zahvaljujući trijumfu iz dvorane studentskog centra u kampusu u prvoj utakmici (24:20), izborili finalnu seriju. 

Ljubitelji rukometa dugo će prepričavati prvo poluvrijeme utakmice u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Luke. Briljirali su golmani, Admir Ahmetašević na jednoj i Bojan Ljubišićna drugoj strani, samo u prvih deset minuta i jedan i drugi su zaustavili po 7 šuteva protivničkih rukometaša, s tim što je popularni Hans do kraja prvog trideseminutnog dijela uduplao broj uspješnih intervencija. U prvoj trećini prvog dijela viđen je samo jedan gol koji je bio djelo najbolje strijelca lige Dine Hamidovića, a premijerni gol za ''crveno-plave'' u trinaestom minutu postigao je Milan Dakić.

9 minuta prije kraja utakmice svoj drugi gol na ovom duelu upisao je Vladan Đurđević, međutim domaći su vrlo brzo preokrenuli rezultat, a u drugo poluvrijeme golom Velibora Manjića u posljednjem napadu ušli pri rezultatu 8:7.

U 36. minutu puleni Damira Doborca su prvi put stekli prednost od dva gola (10:8), dok je pogotkom Vladimira Tomića prvoplasirani tim ligaškog dijela odmakao na tri koraka (12:9), pa je Mirko Mikić morao da zatraži minut odmora kako bi smirio svoje izabranike. Urodilo je to plodom jer je odmah potom napad valorizovao najiskusniji, Dejan Unčanin, a odmah zatim Ljubišić spriječio Hamidovića da sedmerac pretvori u gol.

Uslijedila je igra nerava u narednim minutima, Gračanica je održavala prednost od 2-3 gola, sve do 53. minuta, kada je Dakić savladao Ahmetaševića za 16:15 na semaforu. U 59. minutu domaćin je ponovo došao do +3 (20:17), dok je odmah zatim sedmim pogotkom uzvratio Đurđević. U narednom napadu Gračanice siguran je 18 sekundi prije kraja bio Tomić za 21:18. Borac je krenuo u svoj posljednji napad, domaći su zaigrali presing u želji da osvoje loptu, ali im je Daničić umakao i pogodio za konačnih 21:19.

GRAČANICA - BORAC m:tel 21:19 (8:7)

GRAČANICA: Ahmetašević, Šahdanović 1, Šijaković, Šestan, Tufekčić 1, Zvekić, Đulić, Mehmedović, Džinović 3, Sumbić 2, Živanov, Hamidović 7, Manjić 1, Bosić, Tomić 6, Mešić. Trener: Damir Doborac.

BORAC m:tel: Unčanin 2, Đurđević 7, Daničić 2, Mijatović 1, Ljubišić, Subotić, Nježić, Savić, Lukić, Miljković 2, Knežević, Rađenović, Ćelić 2, Buljina, Dragičević, Dakić 3. Trener: Mirko Mikić.

Izviđač zakazao duele sa Banjalučanima! Finalna serija igra se na dvije pobjede.

Rukometaši Izviđača savladali su večeras pred domaćom publikom ekipu dobojske Slogerezultatom 30:27 i zakazali okršaj sa banjalučkim Borac m:tel-om u finalnoj seriji plej-ofa za šampiona BiH.

Finale, koje se igra na dvije pobjede, počinje 1. juna, datum odigravanja druge utakmice je 8. jun, dok će eventualna majstorica biti igrana 12. junskog dana.

Ponovimo, Borac m:tel je ranije večeras poražen u Gračanici rezultatom 21:19, ali mu je i to bilo dovoljno za plasman u narednu fazu s obzirom na trijumf od četiri gola razlike iz prve utakmice u Banjaluci (24:20).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar