Dermatolozima se ne sviđa Kajlin piling sa ljuskom oraha

Kozmetički mogul, članica čuvenog rijaliti klana Kardašijan-Džener, Kajli ponovo je na udaru kritika. Nova linija proizvoda za negu kože rasprodata je u rekordnom roku, ali dermatolozi ukazuju na štetu koju Kajlin piling sa ljuskom oraha može naneti koži, naročito mladoj. Kritike stižu i zbog navodnih lažiranih pozitivnih utisaka na mrežama.

Zabava 29.05.2019 | 15:59
Dermatolozima se ne sviđa Kajlin piling sa ljuskom oraha
Linija "Kylie Skin" sadrži proizvode koje Kajli Džener hvali napominjući da i sama za negu kože redovno koristi neke od njih. Još sredinom maja, na društvenim mrežama, objavila je snimak kojim je najavila izlazak linije zakazan za 22. maj. Posebno je pohvalila piling koji sadrži ljusku oraha.

Ubrzo su počela da pristižu pitanja o tome koliko je za kožu agresivan takav proizvod.

Dermarolozi su se javili sa savetima u kojima su posebno naglašavali da upotreba takvih proizvoda može da donese dosta štete koži jer skida njen površinski sloj i pri tome stvara mikro-ogrebotine koje se mogu upaliti.

Uz to, ovakvi pilinzi, povećavaju rizik od pojave akni i hiperpigmentacije, to jest tamnih mrlja.

Dok Kajli piling reklamira kao proizvod koji se može koristiti svakodnevno, dermatolozi upozoravaju na to da se piling primenjen dva puta nedeljeno može smatrati pregrubim za kožu i dovesti do iritacije, blagih upala, ali i većih problema.

Na osnovu interesovanja koje vlada na društvenim mrežama, reklo bi se da kupci ne haju za upozorenja dermatologa i kupuju nove proizvode koje nudi najmlađa članica klana Kardašijan-Džener.

Iako sigurno ima onih koji su zadovoljni proizvodima, Kajli je optužena da lažira oduševljenje linijom.

„Uz milione dolara koje ima Kajli bi mogla da se potrudi da neki uloži u kampanju i pravi marketing, a ne da njeni ljudi prave lažne naloge na mrežama sa izmišljenim hvalospevima o liniji 'Kylie Skin'“, navodi Kosmopolitan jedan od komentara.

Kajli Džener se ne oglašava nego planira kako da što pre odgovori na zahteve tržišta koje je, kao i uvek, gladno njenih proizvoda.



RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar