LN: Tradicija uz oslabljenu Srbiju...

Italijanke sa Egonu ruše šampiona. . .  Posle očekivanog poraza od SAD izabranice Zorana Terzića igraju sa najlakšim rivalom u Koneljanu, Dominikanskom Republikom protiv koje naša selekcije ima sedam uzastopnih pobeda.

Ostali sportovi 29.05.2019 | 11:37
LN: Tradicija uz oslabljenu Srbiju...
Selektor evropskih i svetskih šampionki Zoran Terzić u Koneljano je poveo mladu ekipu, bez nosilaca igre, Tijane Bošković, Brankice Mihajlović i Stefane Veljković, koje su igrale prvog vikenda Lige nacija u Beogradu. Očekivano, odbojkašice Srbije nisu uspele da pariraju jačim i iskusnijim Amerikankama (osvojen set).

Očigledno je da naša selekcija nema velike ambicije u ovom takmičenju, da su u prvom planu kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju i kasnije Evropsko prvenstvo. U sredu (17 časova) Srbije igra protiv Dominikanske Republike, selekcije koje je namučila Italiju prvog dana.

Protiv reprezentacije sa Kariba naše reprezentacija ima odličan skor. Sedam uzastopnih susreta Srbija je slavila, a poslednje četiri bez izgbuljenog seta. Međutim, pitanje je koliko može podmlađena selekcija koja je dominirala poslednje dve sezone. Od iskusnijih igračica tu su Ana Bjelica, Jelena Blagojević i Bjanka Buša, dok ostale tek treba da se dokažu u najjačoj reprezentaciji.

Dominikanska Republika je prvog vikenda u Brazilu iznenadila domaćina i Rusiju na turniru u Braziliji i pokazala da će biti tvrd orah za najbolje. Očekuje se neizvesna utakmica. Iako oslabljena, Srbije može do pobede.

U derbiju dana u Koneljanu igraju vicešampionke sveta Italijanke i branioc krune u Ligi naciji SAD. Amerikanke takođe još nisu u najjjačem sastavu. Najbolje odbojkašice, kao što su Džordan Larson, Kimberli Hil i Mišel Barč-Hekli odmaraju, ali i u takvom sastavu šampion ovog takmičenje niže pobede. Šansu je odlično iskoristila korektorka Andrea Drus koja je bila najefikasnija protiv Srbije sa 22 poena.

S sruge strane, Italijanke pred svojim navijačima igraju u najjačem sastavu. U utorak je debitovala i fantastična Paola Egonu. Protiv Dominikane nije igrala mnogo, ali se očekuje da bude udarna igla domaćina protiv Amerikanki. Ne samo zbog domaćeg terena nego i kvaliteta, Italija je bliža trijumfu.

Turska je u Beogradu igrala odlično, zabeležeila sve tri pobede, ali drugog vikenda pred svojim navijačima u Ankari četa Đovanija Gvidetija je doživela hladan tuš. Japanke su maksimalnim rezultatom šokirale domaćina. Priliku za popravni imaće danas protiv skromne Nemačke.

Za Kinu je prvi put ove sezone u utorak protiv Tajlanda odigrala po mnogima najbolja odbojkašica planete Žu Ting.

Kina kao domaćin F6 u Nanđingu (3-7. jul) je osigurala plasman, a najboljih pet posle 15 kola će izboriti vizu za napad na drugi trofej ovog takmičenja pod okriljem Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar