Podrška Evropskoj narodnoj partiji

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović čestitao je danas predsjedniku Evropske narodne partije (EPP) Jozefu Dolu pobjedu na okončanim izborima za Evropski parlament.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


„Uvaženi gospodine Dol, u svoje lično i u ime Partije demokratskog progresa upućujem Vama i Evropskoj narodnoj partiji iskrene čestitke na pobjedi na izborima za Evropski parlament.

U nikad izazovnijoj političkoj situaciji u Evropi, kad su se nad našim lijepim kontinentom nadvili mračni oblaci neodgovornog populizma svih vrsta, obojeni dodatno ksenofobijom i primjetnim deficitom bilo kakve smislene vizije, uspjeli ste ponovo da dobijete najveće povjerenje Evropljana našim idejama slobode, tržišne ekonomije, vladavine prava i tolerancije.

To su iste one vrijednosti koje baštini i PDP kao članica Evropske narodne partije i mi vrlo dobro znamo koliko je teško boriti se za te ideje, jer smo jedna od rijetkih političkih partija u Republici Srpskoj i BiH koja jasno i odlučno promoviše te vrijednosti“, istakao je predsjednik Borenović.

Borenović je dodao da je posebno važno što većinu u novoizabranom Evropskom parlamentu čine nedvosmisleno proevropske stranke, a što garantuje opstanak, razvoj i prosperitet evropskog projekta.

„Značajan je izazov da nova Evropska komisija snažnije, dinamičnije i politički odlučnije nastavi proces proširenja Evropske unije na zemlje zapadnog Balkana, jer ovaj prostor ne smije ostati izolovano ostrvo u Evropi.

Zato, kao izrazita proevropska stranka u regiji, PDP će dati svoj puni doprinos naporima Evropske narodne partije da se kroz organe i institucije EU kreira svima vidljiva i osjetna dinamika evropskih integracija regije kao jedini garant mira, stabilnosti i prosperiteta i na zapadnog Balkanu i u cijeloj Evropi“, naglasio je Borenović.

(BN)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

carlito

27.05.2019 15:28

Bravo PDP. Vi ste jedina prava opozicija u RS.

Dzoo

27.05.2019 15:38

A to njima znaci puno veruj te.

Хахаха

27.05.2019 17:53

Које просипање

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.